Blogolj!

Egyszázalékos független diáktüntetés


Felvirrad a nagy nap, pénteken tüntetnek a diákok. Helyes! Ez is bizonyítja, hogy demokrácia van!

A nagyjából hatezer diákot érdeklő – értsd: a többiek a létezéséről sem biztos, hogy tudnak – Független Diákparlament arra próbálja rábírni az fiatalokat, hogy pénteken ne menjenek iskolába, hanem inkább tüntessenek egy jót a Kossuth téren. Most vonatkoztassunk el attól a ténytől, hogy a megmozdulás 16.15-kor kezdődik, vagyis jócskán a tanítási idő után, szóval akár iskolába is lehetne menni előtte. Ez most nem érdekes, hiszen nyilván az a cél, hogy a tanárok a munkaidőben is vegyék észre, hogy a rájuk bízott lurkók már éppen sztrájkolnak. 

Ha már a tanárok szóba kerültek. Velük miért nem foglalkozik ez az irgalmatlanul független diákparlament? Vagy nekik is üzenni akar azzal, hogy kihagyják a pénteki órákat? Mert, ha így van, akkor azt kikérem magamnak a nevükben is. Mert maradjunk annyiban, hogy a pedagógusok legalább ugyanannyira részesei az oktatási rendszernek, mint a diákok, sőt ők ugye az állandó szereplői. Ráadásul teszik mindezt úgy, hogy megtartják az óráikat, a főnökeik kedve szerint helyettesítik a kollégáikat, aztán javítják a dolgozatokat, szervezik a különórákat, a tanítási időn kívüli programokat. Ezt mondjuk nem miniszteri fizetésért teszik, még akkor sem, ha ebben a tekintetben látható némi elmozdulás. 

No, de térjünk vissza hirtelen a Független Diákparlamentre, amely ugye nem szervezője a tüntetésnek, maximum felbujtó. Az Echo TV adásában nyilatkozott Kálló Dániel a szervezet szóvivője, s kiderült, hogy úgy

nagyjából hatezer tanulót képviselnek, amúgy összesen 625 ezer diák van jelenleg hazánkban.

Ezzel együtt persze a Független Diákparlament az összes diákot képviselni akarja – sajnálattal közlöm, hogy ez nem valósulhat meg, mert kapásból tudok két gyereket, akiknek fogalmuk sincs arról, hogy létezik ez a szervezet, pedig az egyik apját "ütötték" rendesen a parlamenterek… Szóval matematikailag

a tanulók egy százalékát tudja a háta mögött a diákparlament, no de érzelmileg!

És akkor még ott van ugye ez a fene nagy függetlenség, amelynek jegyében az összes pártot szívesen látják a rendezvényen. Tudjuk, hogy fura lenne, ha a kormányból bárki is elmenne a megmozdulásra, hiszen lényegében ellenük megy a balhé.

Így aztán majd ott lesz a balliberális oldalról és a Jobbikból (már ha van különbség) néhány szomorú szemű képviselő és majd amúgy függetlenül szidják a kormányt és az oktatás ügyét. Amúgy, ahogy Kálló Dániel fogalmazott, Balog Zoltán minisztert is meghívták "jelképesen". 

Állítólag, mellékesen, a német szociáldemokrata párt alapítványa is küldött egy adag pénzt, hogy sikeres legyen a tüntetés. No, de a szóvivő szerint ez is azt mutatja, hogy ez egy olyan pártsemleges rendezvény, mint a szél!

De ha már szél. Az mindenképpen jó hír, hogy holnap délutánra nem mondanak esőt. Tudjuk, hogy ha rossz az idő, akkor nincs olyan nagy gond a kormánnyal. 

 

4
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/47387/pics/lead_800x600.png
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 4 db hozzászólás érkezett!
Nino válasza: Attila István bejegyzésére 2018-01-20 04:01:04
Csak fizessék meg! Ebben igazat adok önnek, de sajnos őket nem fizeti meg senki, mint önöket! Önök vannak a darálógép szélén! Bízzunk benne, hamar elindul!
Válaszolok
Nino válasza: Emőke bejegyzésére 2018-01-20 03:50:58
Kedves Enőke! Az ilyen ostoba emberek miatt - mint ön is - mentek ki a fiatalok! Mit akar tőlük? Kiképzett szónokokat? Az csak önöknél van, önök tudják megfizetni az elsríbolt közpénzből! Őket nem fizette meg senki! Érti! Őket nem! Csak fiatalok, élni szeretnének és jövőt, amit önök el akarnak lopni tőlük! Van önnek gyereke? Ha van, akkor rázza csak meg, hátha ő is azt mondja, Elég volt! Gondolkodni, tanulni és élni szeretnék!
Válaszolok
Attila István 2018-01-18 21:24:02
Sajnos nincs ezem mit csodálkozni! ma a diákokat, holnap az ovodásokat, azután a csecsemőket! Van akiknek semmi sem drága, csak fizessék meg! Egyszer őket fogja valamelyik társadalom ledarálni! Lehet, hogy meg is érdemelnék!
Válaszolok
Emőke 2018-01-18 21:06:33
Kedves Zsolt! Amikor láttam a nyilatkozatot az ECHO tv-ben , teljesen ledöbbentem! Egyáltalán tudja ez a kölyök, mire vállalkozott és mi az ő küldetése?Semmire nem tudott értelemszerű választ adni. És ez akar képviselni bárkit? Vagy jól megfizették????? Hozzáértése, talpraesettsége sehol! Mit is akar? Lázítani? Tanulni nem akar? Miért is tüntet ő meg a többi? De megráztam volna, ha a közelében vagyok!
Őrület mennyi idióta van!
Üdv: Emőke
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?