Elvisszük az otthonodba a KŐFESZT-et! Kőfeszt-film 2019.09.29. 18:55 M5
hirdetés
Blogolj!

Román józanság

Még a végén a románok arról tesznek bizonyságot, hogy tudnak józanul gondolkodni. Persze azért nem minden fekete, vagy fehér.

Komoly esély mutatkozik arra, hogy a mai nap folyamán kirakját Miahai Tudosét a kormányból, ami több ok miatt is érdekes. Elsősorban is azért, mert ugye ő a miniszterelnök, vagyis ő vezeti a román kormányt. 

Leválthatják az akasztással fenyegető román kormányfőt

ha NEKED is számít a vélemény. Közéleti válogatás a legfontosabb és legütősebb cikkekből, a napi muníció, hogy képben légy. Leiratkozhatsz, ha mégsem tetszik. Bukaresti sajtóértesülések szerint a Szociáldemokrata Párt (PSD) hétfői végrehajtó bizottsági ülésén megvonják a bizalmat Mihai Tudosétől. Utódja Mihai Fifor védelmi miniszter lesz.

De ez mondjuk legyen a románok baja. Az is, hogy eddig ő volt a kormányfő és az is, hogy most egy kicsit nem lesz miniszterelnökük. Amiért számunkra érdekes ez az egész, az a múlt heti botrány. Tudose ugye azt mondta, hogy lógni fognak azok a székelyek, akik kiteszik az intézményekre a székely zászlót. Egyértelmű fenyegetés. Le is kell váltani az ilyen miniszterelnököt, mert ugye ilyet, de még csak ehhez hasonlót sem mondhat felelős politikus. Már csak azért is, mert mi – és néha a románok is – kényesen ügyelünk a két ország közötti békés viszonyra és Tudose ezzel a mocskos fenyegetéssel csak hergelte a magyarokat és a román nacionalistákat. Más sem hiányzott, csak ez az ügy… Amúgy is nehéz évünk lesz, hiszen a keleti szomszéd éppen idén ünnepli a 100. évfordulóját annak, hogy Erdély is Romániához tartozik. Persze csak térképészetileg és jogilag, mert érzemileg sosem fog… 

A légyeg: remélhetőleg ma bottal kergetik el Tudosét a miniszterelnöki bársonyszékből. Józanul, de nem (csak) a székelyek fenyegetése miatt. Hivatalosan azért mert Mihai Tudosét és a táborába tartozó minisztereket foglyul ejtette a „párhuzamos állam”. Mondjuk ezt innen nézve nehéz megérteni, de jól hangzik. Főleg a foglyul ejtette. Szóval Tudose megy, de nem a székelyek fenyegetése miatt. Mondjuk, ha amiatt kergetnék messzire, akkor sem ismernék be a románok. Ez már csak ilyen. Ez a román józanság, de nézzük a jó oldalát: a végeredmény a lényeg!

3
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/47230/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 3 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-02-25 09:35:13
Ez a sz@rjankó, szőröstalpú vadbarom utoljára a "nagy olvadás" előtt volt józan !!!!
Válaszolok
Jánosné 2018-01-16 09:22:33
Szerintem ha elzavarják ezt a szemetet, akkor talán mások is okulni fognak. Habár nem hiszem, mivel minden román félti az ebül megszerzett javakat.
Válaszolok
Attila István 2018-01-15 10:47:11
Utódainak is tanulni kéne az esetből!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?