Blogolj!

Ripacs, gyenge színész – az egyház is „ejtette” Márki-Zayt

Pintér M. Lajos

Fájó vereség, hazai pályán! A hódmezővásárhelyi római katolikus közösség is elhatárolódik Márki-Zay Péter (semmilyen ellenzéki párttól sem) független polgármesterjelölttől. A plébános megelégelte, hogy az önjelölt közszereplő „politikai vitorláját egyházi hátszéllel próbálja dagasztani”.

Addig járt a korsó a kútra, amíg darabokra tört. Márki-Zay Péter MSZP-DK-LMP-Momentum-Jobbik által pátyolgatott hódmezővásárhelyi polgármesterjelölt számára a pénteki nap is tartogatott egy maflást. Kijutott bőven a pofonokból az utóbbi napok során, hiszen sorra lepleződtek le füllentései, csúsztatásai az utcájába telepített kamera, a helyi térfigyelő kamerarendszer, valamint a korábbi munkahelyéről történt távozása ügyében. A hódmezővásárhelyi római katolikus közösség a következő, amely megelégelte Márki-Zay Péter célozgatását, gyanúsítgatását.

A Medgyessy Péter esetlenségét és Vona Gábor agresszivitását egyedi módon kombináló jelölt az utóbbi napokban a balliberális-jobbikos sajtóban tett road show-ja során már saját egyházközségét sem kímélte meg a célozgatásoktól. Több helyütt, így csütörtökön a Magyar Nemzet Online-on, a Hír TV-ben és a Lánchíd Rádióban is azt állította, a Szent István Király Plébánia elé szervezett bemutatkozó sajtótájékoztatója előtt a plébános felhívta a figyelmét:

„a legmagasabb helyről [üzenték meg], nyomatékosan szóljon nekem, hogy a sajtótájékoztató hátterében nem lehet ott a katolikus templom”.

Ha nem tévedünk,

ez lehetett az utolsó csepp az egyházi pohárban.

Németh László esperes-plébános ugyanis pénteken – a Vásárhely 24 portálonnem is olyan szelíden és finoman elküldte melegebb éghajlatra Márki-Zayt, egyúttal nyilvánossá tette, a híveket a fideszes jelölt, Hegedűs Zoltán támogatására kérik.

Megszólalt ugyanis a józan ész vészcsengője. A zűrzavarnak ideje volt véget vetni, és tisztázni, hogy a szilárd, kikezdhetetlen értékrend mentén ki az, aki valóban közel áll a közösséghez.

„A leghatározottabban elhatároljuk magunkat Márki-Zay Péter otromba hazugságaitól és rágalmaitól”

– mondta Németh László esperes-plébános. A római katolikus egyházkerület vezetője szerint felháborító volt, amit a független jelölt a minap a Hír Tv-ben előadott.

„Ripacskodás, gyenge színészi teljesítmény”

– tette hozzá. Szerinte az Orbán-kormányt nem lehet a Rákosi- vagy a Kádár-rendszerhez hasonlítani. „Márki-Zay nem tudja, hogy miről beszél. Soha nem élt diktatúrában.”

Nehezményezi, hogy a jelölt a Szent István Király Plébánia világi vezetőjeként tudatosan belekeverte kampányába saját egyházát.

„Márki-Zay politikai vitorláját egyházi hátszéllel próbálja dagasztani”

– fogalmazott az esperes-plébános, aki nem rejtette véka alá: mindezek tükrében a híveknek azt ajánlják, a volt alpolgármestert, a Fidesz jelöltjét, Hegedűs Zoltánt támogassák. A hétvégén mindkét vásárhelyi templomban ki is fogja hirdetni az iránymutatást.

Izgatottan várjuk, vajon a csúcsfüggetlen, materialista keresztény, fából vaskarika önjelölt politikus – aki magának kereste a bajt – ezúttal is ott lesz-e templomában, hogy végighallgassa a róla szóló intelmeket. Ha asszisztál hozzá, ha elmenekül, mindenképp meglesz a diszkrét bája. Ez ugyanis vereség a javából, abból is a legfájóbb, hazai pályán.

A zavarodott elefánt lassan teljesen szétrombolja a porcelánboltot...

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/47164/pics/lead_800x600.jpg
Hódmezővásárhely,Márki-Zay Péter,polgármester,választás,választás 2018
 

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?