Blogolj!

Székelyeket akasztana a román miniszterelnök


Az alábbi cikk apropóját egy olyan esemény szolgáltatta, amely 2018-ban, az Európai Unió egyik tagországában történt meg.

Fotó: foter.ro

Mihai Tudose román miniszterelnök – kormányfő, vezérbika, miegyéb – az alábbi nyilatkozatot tette Realitatea TV egyik műsorában: 

hogyha a székelyföldi intézményekre kiteszik a székely zászlót, akkor azok is lógni fognak akik kitették azt. A székelyek autonómiájáról szó sem lehet...

Akkor gyorsan és indulatosan: normális vagy ember?! Akasztásról beszélsz, Te félkegyelmű? Azért akarsz felkötni másokat, mert a nemzeti jelépüket használják? Neked tényleg kiürült az eszed fazeka… Lógni fognak? Hogy mondhat ilyet valaki, pláne egy miniszterelnök, még akkor is, ha román?

És akkor most visszafogottan. 

Az Európai Unió azonnal szólaljon fel ebben a kérdésben. Kezdeményezzenek mindenféle eljártást – egyszerre az összeset! – Románia ellen. Zárják ki, csukják be, lehetetlenítsék el. Vessenek be azonnal minden eszközt, amivel szankcionálni lehet azt az országot, amelyet egy ilyen idióta vezet. Egészen addig tegyék meg ezeket a lépéseket, ameddig ez a Tudose nevű barom – a visszafogottság jegyében – nem takarodik el a román közéletből. Most legyen kemény az EU, ne csak akkor, amikor Magyarországot kell szégyenpadra ültetni. 

Szijjártó Péter külügyminiszter most azonnal írjon levelet, közleményt, kommünikét – mindent, amit csak lehet. Legyen felháborodva, csapkodja az asztalt, vágja be az ajtót, lépjen rá Tudose lábára, tegyen meg mindent annak érdekében, hogy az unió, amely oly szigorú velünk, most rúgja fenékbe a román miniszterelnököt. De sőt! Szakítsunk meg minden kapcsolatot Románival most azonnal, egészen addig, ameddig ez az ember ott lehet a román parlment közelében. 

Az Európai Unió egyik országának miniszterelnöke székelyeket akasztana. Értik ezt? Nem maradhatunk csendben! 

UPDATE:

Az MTI szerint a következőt nyilatkozta a román miniszterelnök:

Ugyanaz lesz a válaszom, mint amikor, nem tudom milyen nap alkalmából, zászlót próbáltak kitűzni. Ekkor világossá tettem, hogy ha az a zászló lobogni fog a szélben, ott fognak lengeni mellette a helyi felelősök is.

Szebben tolmácsolva ugyanaz. Nem lógni, hanem lengeni fognak…

9
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/47115/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 9 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-02-28 09:53:01
Jut eszembe:
" Akasztod ám a durva anyádat !!!!!!! "
Válaszolok
Hát, így van ez válasza: Joe bejegyzésére 2019-02-27 11:30:09
Rendkívüli módon élvezem, mikor hozzá nem értő, magyarul sem írni, sem olvasni nem tudó, baromnak látszó ökrök írogatnak marhaságokat !!!!
Na, Joe öcsém, ez a hozzászólásod nagyjából olyan volt, mint a f..ng !!!
Jobb lett volna benntartani !!!!!!
Válaszolok
Mária 2018-01-12 14:07:47
Ennyit érnek az EU alapelvei. Fenyegetni tudnak vele, de alkalmazni nem, ha nem fűződik hozzá saját érdekük. A szolidaritás elve csak a migránsok felé működik. Pedig sérül az élethez való jog, a boldogsághoz való jog, állampolgárként az egyenlő bánásmód joga, az egyenlő elbírálás elve is.
Válaszolok
Mária válasza: baviki69 bejegyzésére 2018-01-12 13:58:01
Úgy látszik, nekik a székely zászló nem ér annyit, mint a francia, avagy külföldet majmolni könnyebb, mint gondolkodni.
Válaszolok
Mária válasza: Joe bejegyzésére 2018-01-12 13:56:06
Azt kellett volna tenned, mielőtt ide írsz. Minden újság tele van vele.
Válaszolok
István 2018-01-12 07:11:44
Joe....gyülöletkeltõ az ami elhangzott a romàn szàjàbòl és nem az, aki ezt szòvà teszi... Ti liberàlszocik, soha nem a lényegrõl beszéltek, hanem arròl aki a lényeget szòvà teszi...fordítva vagytok bedugva a konnektorba...
Válaszolok
Joe 2018-01-12 06:09:02
Én legelőbb utána néznék annak,hogy ki is a tulajdonosa a Blogstarnak???és aztán a h írek valódiságának,ugyanis egy ilyen kijelentést egy miniszterelnök NEM tehet!Autonómia ide vagy odaMajd beleolvasok a külföldi sajtóba,ugyanis a magyar 80%állami tulajdonú világhíres a gyűlöletkeltésről!!
Válaszolok
baviki69 2018-01-11 19:54:22
Ezzel párhuzamosan: Hol vannak most a magukat franciazászlóval színező magyarországi liberálisok? Ők nem fognak tiltakozni? Vagy majd ezért is Orbánt fogják hibáztatni?
Válaszolok
Attila István 2018-01-11 19:54:04
..., és ez az ember ma egy európai uniós ország miniszterelnöke! Atyaég, milyen lehet az összes alattvalója?
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?