Blogolj!

Minden napra egy pofon – Márki-Zayra lassan rászámolnak

Pintér M. Lajos

A volt munkahely is megelégelte a gyanúsítgatást, és derekasan visszacsapott. Ha ilyen ütemben szedi be a füleseket a csetlő-botló, hol fenyegető, hol riogató, hol méretesetek füllentő szivárványos független hódmezővásárhelyi polgármesterjelölt, nemsokára bedobhatja a törölközőt.

Márki-Zay Péter két kereke. Fotó: Zoom.hu

Nehéz napjai vannak az ötlettelen magyar ellenzék legújabb kreálmányának találmányának, Márki-Zay Péter mindenkitől független, az MSZP, a DK, az LMP, a Momentum és a Jobbik által dédelgetett hódmezővásárhelyi polgármesterjelöltnek. Ez a jobb sorsra érdemes „fából vaskarika” önjelölt közszereplő, az egyetlen magyar árpádsávos szocialista és materialista keresztény nekifutásból a balliberális és jobbikos médiára zúdított egy valag sci-fibe illő sztorit, az ellenzéki sajtó kajálta is a teljes kínálatot, ám mind több esetben szállt a bumeráng – vissza a feladóhoz.

Ahogy bejelentkezett a polgármesteri posztért, előállt a szaftos sztorikkal – egyszerre gyanúsítgatva, célozgatva és lebegtetve –, hogy amint a Fidesz kihívójaként szállt ringbe, azon nyomban kirúgták az állásából, térfigyelő kamerát helyeztek el az utcájában (ami amúgy nettó pénzszórás is szerinte), sőt, a felesége vállalkozását is „ellenőrizgetik”. Egyre inkább az látszik azonban, hogy

a hódmezővásárhelyi hlódító (és az ellenzéki média) önmagát csalta lépre, és süllyeszti el a hiteltelenségben.

Először is kiderült, hogy a kameraberuházás egy hónapokkal korábban eltervezett és előkészített beruházás keretében valósult meg, tehát semmi köze Márki-Zay ambícióihoz.

Démonokkal küzd, tudatlan, vagy hazudik a vásárhelyi jelölt?

Még csak napok óta üzemel jelöltként a Márki-Zay Péter máris kiderült róla, hogy vagy démonokkal küzd, vagy egyszerűen csak tudatlan, netán hazudik... Azt mondják, hogy az semmiképpen se álljon polgármester-jelöltnek, aki nemcsak az ellenfelével, hanem a démonaival is küzd. Márpedig úgy tűnik, hogy Márki-Zay Péter, aki harcba indult a hódmezővásárhelyi polgármesteri székért, komoly bajban van.

Az üldözési mánia azonban még mindig nem csillapodott, amikor érkezett a következő maflás: Hódmezővásárhely éppen a jelölt által ekézett (kvázi luxuscikknek minősített) térfigyelőinek köszönhetően vált az egyik legbiztonságosabb magyar várossá, drasztikusan csökkent a közterületen elkövetett bűncselekmények száma, és nőtt a felderítés hatékonysága.

Márki-Zay házhoz ment az újabb hatalmas fülesért

Az ellenzéki média legújabb hőse alaposan beleszaladt a késbe. Világossá vált, a hódmezővásárhelyiek biztonságával szórakozik, amikor üldözési mániára emlékeztető tünetekkel ekézi a helyi térfigyelő kamerarendszert. Brutális pofonba szaladt bele a magyar ellenzéki sajtó újdonsült kedvence, Hódmezővásárhely MSZP-s, jobbikos, DK-s, LMP-s, momentumos, pártoktól szigorúan „független" polgármesterjelöltje, Márki-Zay Péter.

Minden napra egy pofon alapon szerdán megint betelt egy pohár. Ezúttal a korábbi munkahely unta meg Márki-Zay gyanúsítgatását, célozgatását, lebegtetését, és világossá tette, mikor és miért vált meg a polihisztor politikustanonctól.

A Legrand Magyarország Zrt. a promenad.hu helyi portálon megjelent közleményben egyértelműsíti: a Márki-Zay munkaviszonyának megszüntetésére vonatkozó döntés – ahogyan ez minden kiemelt vezetői munkakör esetén előírás – a Legrand Csoport vezetésével egyetértésben és igazolhatóan 2017 októberében született meg. Vagyis nem akkor, amikor az önjelölt polgármesternek álmodta meg magát (vagy beszélték rá „pártokhoz tartozó magánemberek” – sic!), hanem az időben, amikor még Almási István – Isten nyugosztalja – irányította az alföldi települést, és híre-hamva nem volt semmiféle időközi választásnak. A munkaviszony megszüntetését a cég érdekeit figyelembe véve, a folyamatban lévő nagy projektjeik lezárását követően decemberben közölték az érintettel, akinek a „lehetőségünkhöz képest legkedvezőbb megoldást ajánlottuk fel, melyet a munkavállalónk elfogadott.”

Leszögezik továbbá, az októberi döntés „kifejezetten üzleti és szakmai szempontok alapul vételével” született meg, a „gazdasági racionalitást, a szakmai tudást, az emberi hozzáállást és a teljesítményt” értékelve, abban nem játszott szerepet és a jövőben sem fog a munkavállaló „politikai, vallási, nemzetiségi vagy nemi identitás szerinti hovatartozása.”

Gyurcsány után szabadon úgy látszik, ha nagyon erőltetik, megy ez reggel, délben és este. Kár, hogy sehová sem vezet.

Ennyit – mára – a füllentő két- és a sántító négylábúakról.

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/47042/pics/lead_800x600.jpg
Hódmezővásárhely,Márki-Zay Péter,polgármester,választás
 

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?