Blogolj!

Babaarcú terrorizmus, avagy Vekerdy Tamás marhasága

Pintér M. Lajos

Biztonságpolitikai szakértőkkel, az európai realitással és a józan ésszel vitatkozik a fokozottan veszélyeztetett, szorongó szobatudós.

Mintha egyre inkább elszakadna a mai világ valóságától Vekerdy Tamás, aki úgy van vele, hogy ami nem megy, azt mégis görcsösen tovább erőlteti. A balliberálisok kedvenc pszichológusa legújabban azzal a teóriájával állt elő, miszerint

„az iskolai terrorveszély úgy marhaság, ahogy van”,

semmi értelme sincs az esetleges veszélyhelyzetre felkészíteni a magyar óvodákat és iskolákat.

Vekerdy „professzor” egészen odáig ment, hogy

„a kormány lépését ostoba propagandafogásnak minősítette, amely remekül működik, mondván veszélyben vannak a gyerekek”.

Még attól a kijelentéstől sem riadt vissza, hogy „a Fidesz ezzel szerezheti meg a következő szavazókat, elhintik a félelmet a gyerekekben, gondolják sokan a lépésről. Nevet adnak ezzel a szorongásnak, ők, a migránsok, a menekültek lesznek a gonoszak. Érzelemmanipuláció, nem más”.

A suszter maradjon a kaptafánál, szoktuk mondani, és jelen esetben ez a láthatóan szorongó, ezért fokozottan veszélyeztetett Vekerdy Tamásra fokozottan érvényes. Biztonságpolitikai szakértők – hiszen velük, az európai realitással no meg a józan ésszel vitatkozik a foteltudós – jó ideje felhívják rá a figyelmet, kontinensszerte indokolt felkészülni az iskolai terrortámadásokra, hiszen ha más nem, jobb félni, mint megijedni: így a tanárok, a szülők és a gyerekek is nagyobb biztonságban érezhetik magukat.

Az utóbbi években számtalan példa volt rá, hogy gyerekekre támadtak a terroristák, az ellenőrizetlen illegális migráció felerősítette ezeket a folyamatokat. Emlékezzünk – figyelem, Vekerdy Tamás! – a müncheni mészárlásra, amikor egy őrült gyilkos gyerekeket csábított egy gyorsétteremhez, majd megkezdte a kivégzéseket. Pörgessük le magunk előtt a manchesteri koncerten történt terrortámadás vagy a levegőbe röpített, gyermekektől hemzsegő törökországi esküvő drámai képkockáit. Netán készítsünk – ne készítsünk... – leltárt a fiatalkorú lányokkal szembeni sorozatos fizikai, lelki, nemi erőszakról.

A fanatikus őrület világos – logikus – stratégiát követ: egyre inkább a nőket és a gyermekeket, a gyengéket, az ártatlanokat veszi célkeresztbe,

hogy minél jobban fájjon, amikor a földrész szívét próbálják kitépni, miközben lelkét is meggyalázzák.

Tehát

jobb, ha minden szürkülő szobaszakértő vesz egy mély levegőt, mielőtt – marhaságokat – nyilatkoztatna ki, vagy nevet adna a szorongásának.

A 21. század Ferenc pápai Európájában nem lehet elég óvatosnak, körültekintőnek lenni, nem lehet elég hamar és elég határozottan felhívni a figyelmet a valós veszélyekre. Aranyat érhet, ha megmutatjuk a fiataloknak, mitől óvakodjanak, és hogyan vigyázzanak magukra a bajban.

Úgy tűnik, a prevenciós munkában nem számíthatunk a televíziós mesék elleni eszement küzdelem korosodó élharcosára, aki értelempallérozás helyett beállt az újliberális érzelemmanipulátorok sorába.

Ne engedjük a Vekerdykhez a gyermekeinket!

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/46970/pics/lead_800x600.jpg
biztonság,Európa,iskola,iszlám,Iszlám Állam,prevenció,Terrorizmus,Vekerdy Tamás
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?