Blogolj!

Démonokkal küzd, tudatlan, vagy hazudik a vásárhelyi jelölt?

Kecskés István

Még csak napok óta üzemel jelöltként a Márki-Zay Péter máris kiderült róla, hogy vagy démonokkal küzd, vagy egyszerűen csak tudatlan, netán hazudik…

Azt mondják, hogy az semmiképpen se álljon polgármester-jelöltnek, aki nemcsak az ellenfelével, hanem a démonaival is küzd. Márpedig úgy tűnik, hogy Márki-Zay Péter, aki harcba indult a hódmezővásárhelyi polgármesteri székért, komoly bajban van. A független jelölt, akit már szinte minden ellenzéki párt támogat – az is megérne egy misét, hogy miért nem mernek saját ember indítani… –, nagyon komoly dologokat írt a Facebookon

Mert, amikor bejelentette, hogy indul akkor először is megszűnt a munkahelye. Ezt ravasz módon kommunikálta. 

Két nappal döntésem után váratlanul megszűnt a munkaviszonyom, egy multinacionális cég helyi leányvállalatánál. Nem tudom, volt-e összefüggés a két esemény között: egyik oldalon valóban volt egy stíluskülönbség köztem és a főnököm között, másrészt viszont a döntést semmilyen írásos vagy szóbeli figyelmeztetés, vita nem előzte meg, utódlásom nem volt biztosított, és bár főnököm költségvetési okokra hivatkozott, nem olyannak ismertem meg, aki egy hétgyermekes családapát utcára tenne egy héttel karácsony előtt...

Értik ugye? Bedobja, hogy megszűnt a munkahelye – az átlagpolgár eddig olvassa el –, de aztán elárulja, hogy amúgy is volt baja a főnökével. A lényeg az első mondat. De menjünk tovább: 

Pénteken feleségem kapott egy baráti figyelmeztetést, hogy az ÁNTSZ-nek kiadták, hogy szülészeti vállalkozását alaposan ellenőrizze... Egy másik híradás szerint pénteken városi közgyűlés volt, aminek a végén Lázár miniszter úr magához hívatta a helyi kórházigazgatót és zárt ajtók mögött beszéltek.

Így szokott ez lenni… Az ÁNTSZ-nek kiadják, Lázár meg behívja egy négyszemköztire. Fogalmunk nem lehet, hogy miről beszélt a Miniszterelnökséget vezető miniszter és az igazgató és vélhetően igazából Márki-Zay Pétert sem érdekli, a lényeg a lebegtetés, a démonizálás. Mert Lázár biztosan azt mondta, hogy… Zárt ajtók mögött! 

A független jelölt érdekes utat választott a kampányban. Sajnáltatja magát. Pedig azt mondják az okosok, hogy akit sajnálnak, azt nem szeretik. Márki-Zay rajzolja az üldözött jelölt képét és most ért a csúcsra és kerül mindjárt a padlóra is egyben. Azt állítja, hogy miután bejelentette az indulását 

ugyanazon a napon új térfigyelő kamerát szereltek fel az utcánkban, így most már akármelyik irányból jön hozzám látogató, megfigyelhetik (a helyi sajtó jelentős része nyilván azért nem jött el a sajtótájékoztatóra, mert éppen ezt dokumentálták:-)).

Az időbeli egybeesés nyilván véletlen: éveken keresztül két polgármester is lakott az utcában, most hogy a vásárhelyi elhalálozott, esedékes lett a biztonság megerősítése ebben a csendes, hangulatos vidéki utcában, ahol forgalom is alig van... Kormányinfón megkérdezhetné valaki (nyilván évek óta tervezték már, lesz rá írásos bizonyíték is, puszta véletlen, hogy most értek ide, miután Almási úr már elhunyt...)

Hát ez öngól… Nem vagyok hódmezővásárhelyi, de körülbelül kettő perc alatt önerőből kiderítettem hol lakik Márki-Zay és megleltem a térfigyelő kamera telepítéséről szóló önkormányzati határozatot is. A jelölt Facebook oldaláról megtalálható, hogy a Bercsényi utcában él, a város oldalán pedig könnyen meglelhető az a 2017. február 1-én kelt pályázati felhívás, amelynek tárgya többek között az, hogy a Bercsényi utcában is térfigyelő kamerát kell felszerelni, mégpedig 2017. december 31-ig. Mivel Márki-Zay vélhetően tudja hol lakik, ezért neki csak egy percbe telt volna, hogy megtalálja ezt a dokumentumot. És mindjárt le is csaphatott volna a hivatalra, hogy mi ez a késlekedés?! Na, de nem ezzel az ócska hazugsággal előállni, hogy azért lett ott kamera, mert bejelentette az indulását (teszem hozzá, hogy ha így lenne, akkor ezt az egy dolog intézte volna a vásárhelyieknek). Ráadásul Hódmezővásárhelyen országos átlag feletti az egy főre jutó térfigyelő kamerák száma. Lázár János utcájában is van – de ezt csak úgy mondom. 

Persze nem ez a lényeg, hanem az, hogy erősítse a Fidesz-ből kiábrándult, Lázár János és a teljes kormány által üldözött, teljesen független jelölt képét. Ehhez persze partnere is akad, hiszen az index és a 444 is azonnal lecsapott a sztorira. 

Az, hogy ez a kamerás sztori tudatlanságból, vagy puszta rosszindulatból, netán előre eltervezett hazugságból bontakozott ki a jelölt részéről kideríthetetlen, de egyik sem túl jó. Az, hogy a tudatlanságban, vagy a rosszindulatban partnerre is lel, az is biztos volt. Pedig a csúsztatásra két perc alatt rájöhetett volna mindenki – aki akart…

Ellenben ezen a ponton hiteltelen a munkahely elvesztésére, a feleség cégének ellenőrzésére vonatkozó sztori is. Szóval még a választás előtt illene legyőzni a démonokat, aztán meg lehet próbálni az ellenfelet is. 

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/46883/pics/lead_800x600.jpg
 

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?