Blogolj!

Felhorkant a független stáb!


Függetlenek, de fullba tolják az ellenzéki propagandát. Kommunikációs stábjuk is van, sőt annak még vezetője is akad.

Szűk volt az utca… (Fotó: magyaridok.hu)

Sikerült felbosszantani a Független Diákparlament (FDP) képviselőit egy tegnapi bejegyzéssel. Olyannyira, hogy a szervezet – figyeljünk – "kommunikációs stábjának, kommunikációs főkoordinátora" Tarnay Kristóf Ábel még levelet is írt. Most alaposan vonatkoztassunk el attól a ténytől, hogy a "stab" szó a német szlengben a férfi nemiszervre való utalás, meg azon se rugózzunk nagyon, hogy úgy 1982-t idézi Tarnay titulusának meghatározása, hanem nézzük mit üzen a főstáb. 

Na, vajon kik lázítják megint a diákokat?

Leiratkozhatsz, ha mégsem tetszik. Annyit segítünk, hogy ők függetlennek hívják magukat, mások meg a Soros-galaxis részének nevezik őket. Annak megállapítását, hogy a két alternatíva közül melyik áll közelebb a valósághoz, Önökre bízzuk.

Eleve azt írja, hogy a cikk szerzőjének lejárató szándéka volt. Dehogy volt… 

Sajnáljuk, hogy a kormányzat ismét aljas módszerekkel, álhírterjesztéssel támadja meg saját országa diákjait…

Nono! A kormányzat nem támadja a diákokat. Sőt! A cikket meg amúgy sem a kormányzat szerezte és a bejegyzés sem a diákokról szólt úgy általában, hanem az FDP-ről. 

Soros Györgytől és/vagy az általa működtetett alapítványoktól soha nem kaptunk támogatást.

Nem is állította senki ennek az ellenkezőjét. A kommunikációs stábfő oldja meg, hogy ez ne pusmogjanak erről a hátuk mögött. És ugye mindig az kiabál a leghangosabban, akinek a háza ég. 

Nem buzdítunk senkit iskolakerülésre. (…) Ez a kezdeményezés a közösségi médiában diákok által közzétett bejegyzésekből indult el (…) E mögé állt be diákképviseletünk is.

Most akkor nem buzdítanak, vagy buzdítanak? Nehéz követni. Persze aztán jön a magyarázat, hogy a munkahelyeken is van sztrájk, ami kétségtelenül igaz, csak ahhoz mondjuk van egy meghatározás a "az elégséges szolgáltatásokkal" kapcsolatban. Amúgy ez nehezen értelmezhető lenne iskolai közegben, hiszen a minimális szolgáltatás egy diák részéről az, ha bemegy az iskolába. És azért azt se feledjük el, hogy a diákok sztrájkolós napját a végén valakinek csak igazolnia kell. Azt is tegyük hozzá, hogy olyannyira beálltak a rendezvény mögé, hogy az esemény Facebook oldalán nem is nagyon posztol más, csak az FDP különböző stábjainak, különböző tagjai.

Tarnay Kristóf Ábel (Fotó: Facebook / Tarnay Kristóf Ábel)

Senki nem állította azt sem, hogy 2010 előtt nem voltak problémák az oktatásban, voltak, de többségünk akkor általános iskolás volt, így akkor még diákképviseletünk sem létezett.

Akkor már érthető, hogy miért nem beszélnek arról, hogy 2010 után milyen hátrányt kellett ledolgoznia az oktatáspolitikának, vagy éppen a kormányzatnak. Az újszülöttnek minden vicc új ugye, de ez most nem vicces. Tudni, de elhallgatni a korábbi évtizedek hibáit, vagy azok azonnali kijavítását kérni a mostani vezetőktől, legalábbis nem elegáns. 

Azt tudjuk, hogy az ellenzéki tüntetések esetében az időjárás befolyásoló tényező, hiszen ha esik, akkor semmi gond nincs a kormánnyal, vagy legalábbis nem kell ellene tüntetni, de Tarnay új dologra hívja fel a figyelmet: ha szűk az utca, akkor ott nem lehet tüntetni, csak villámcsődületet lehet szervezni. Fogadjuk el, hogy ez így van!

A korábbi rendezvényünk a médiában megjelentekkel szemben nem tüntetés, hanem villámcsődülettel egybekötött sajtótájékoztató volt, melynek nem szerepe, hogy sok embert mozgasson meg, nem is nagyon tudtuk volna ezt megoldani az Emmi előtti szűk utcában.

És, hogy árnyaljuk az egész képet. 

Tarnay nem is olyan rég a szemem láttára és főleg a fülem hallattára ütköztette véleményét egy egyetemistával. Az FDP stábfője nem mondott mást, csak a szokásosat: nincs demokrácia, nincs sajtószabadság, eleve az Alaptörvény sem érvényes, stb. Tette mindezt valóban egyre hangosabban, hiszen az érveket hangerővel próbálta pótolni. Hol is hallottam már ezeket a fordulatokat különböző független szervezetektől? 

Amúgy meg Tarnay írja a Facebook oldalán: "Hiszem, hogy az egyik legfontosabb demokratikus érték a vélemények sokszínűsége."

Igen, ebben hiszünk mi is. 

4
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/46726/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 4 db hozzászólás érkezett!
Attila válasza: Suarez jr bejegyzésére 2018-01-04 19:09:47
Kedves természetesen nevét nem vállaló de azért minden probléma nélkül hülyéző idegen! A hozzászólása stílusából, és a szavai megválogatásából valószínűnek találom hogy az országnak nem a Diákság Intelligencia hányadosát, vagy épp az alapműveltségét kéne szégyellnie. Az hogy a tanulókra úgy tekint mint egy utolsó senkiházi Liberalistára, az szintén a megfelelő ismeretek hiányát igazolja. Ha hiszi ha nem -most meg fog lepődni- én nem kedvelem a Liberalizmust, csak az a különbség kettőnk között hogy én tudom is hogy mit jelent. Egy teljes korosztályt nem lehet Liberalistának nevezni. Továbbá szeretném önt felvilágosítani hogy a a baloldali kifejezés szintén nem szinonimája a diáknak, így a későbbikekben ha módja van rá, kérem kerülje. Mind ezeken túl szeretném figyelmébe ajánlani a közmédia mindennapos fogyasztása helyett a művelődést, először az olyan szavaknak járjon utána mint a Fasizmus, Nemzeti Szocializmus(Nácizmus), Kommunizmus, és nem utolsó sorban Liberalizmus, majd ezen tudás birtokában, már biztosabban nevezhet egy egy embert a felsorolt szavak egyikén.

Kecskés István úrnak meg csak annyit szeretnék mondani, hogy maradjon csak a sport újságírásnál, ott talán nem járatja le magát, mert ami a mait, illetve az előző a cikket illet, hát eléggé elszomorít tájékozatlansága, és a modora. Az ember ne fogjon olyan munkához amihez nem ért.
Válaszolok
Kristóf Ábel 2018-01-04 14:02:18
Reakcióm a cikkre: http://fegyvertelen.blog.hu/2018/01/04/a_due_elnoke_mellekallasban_lejarato_cikkeket_ir_kormanyzati_trashblogokra
Válaszolok
Kristóf Ábel válasza: Suarez jr bejegyzésére 2018-01-04 13:26:32
Kedves természetesen névtelen kommentelő,
Jelenleg egyetemre járok, másodéves vagyok. De nem, nem szoktam tanulni soha.
Válaszolok
Suarez jr 2018-01-04 11:19:40
Amíg ezek a tornából felmentettek, kígyóválluak a hülyeséggel töltik az idejüket, azalatt inkább tanulnának..Így nagyobb hasznára lennének a társadalomnak. Nem maradnának nagyon buták..És a PISA felmérésen sem járatnák le elsősorban magukat és persze úgy - libsiül szólva - a diákságot... Ezért azután megvan a nagyon rossz véleménye az embereknek a diákságról !!! És mert nagyon buták, természetesen balodali, libsi politikusok akarnak lenni !!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?