Blogolj!

Palota dobra veri a családi ezüstöt

Pintér M. Lajos

A csődközeli helyzetben lévő Csanádpalota képviselő-testülete súlyos tévedésben van: azt hiszi, ha hátat fordít a problémának, az magától megszűnik létezni. Hát nem...

Furcsa húzással próbálja elkerülni az elkerülhetetlent Csanádpalota képviselő-testülete. A hosszú évek – finoman fogalmazva – fegyelmezetlenül hanyag, kaotikus gazdálkodásának kínjait nyögő, lassan 100 milliós adósságspirállal birkózó Csongrád megyei város képviselői nemes egyszerűséggel leszavazták nemrég megválasztott polgármester asszonyukat.

Csődközelben Csanádpalota

Csődközelbe került Csanádpalota: az év eleji rendkívüli közgyűlésen annak ellenére sem sikerült megoldást találni a problémákra, hogy egyes források szerint már a februári fizetésekre sincs pénze az önkormányzatnak. Adósságrendezési eljárás megindítása helyett megszorításokkal próbál megszabadulni a csődközeli helyzetből a Csongrád megyei település, Csanádpalota - olvasható a makohirado.hu beszámolójában, amely a január 2-i rendkívüli testületi ülésen történteket foglalja össze.

Tekintetes pénzügyi bizottságuk ármánykodása megtorpedózta, hogy az egyetlen járhatónak tűnő utat válasszák, és az adósságrendezési eljárást megindítva pénzügyi gondnok gyámsága mellett kecmeregjenek ki a kátyúból. Visszaadva, újra megteremtve az esélyt a település élhető fejlődésére, akár gyarapodására.

No, ennek mutattak fityiszt!

Feltételezhető, hogy a kigyelmes érintettek berezeltek a várható kőkemény racionalizálástól, hivatali ésszerűsítéstől, az alulfinanszírozott (még inkább finanszírozhatatlan) önként vállalt feladatok lenyesegetésétől vagy még inkább attól, hogy valamennyi kifizetés a pénzügyi gondnok kezén menne keresztül. Pedig sokkal jobban kellene tartaniuk a felelősségtől, ami mindenkit terhel, aki így vagy úgy szerepet vállalt abban, hogy ez a jobb sorsra érdemes városka csődközeli állapotba került, és Damoklész kardjaként ott lebeg felette a fenyegetés, hogy már a februári kifizetéseit sem tudja teljesíteni.

Tovább halasztották a halaszthatatlan, pontosabban

azt hitték, ha látszatintézkedésekbe menekülve hátat fordítanak a problémának, akkor az magától megszűnik létezni.

Súlyos tévedés.

A családi ezüst kiárusítása pedig ennél is több: a jövőt felélő bűnös felelőtlenség. Márpedig a polgármestert elgáncsoló képviselők arról döntöttek, hogy felfedezik a spanyolviaszt, és világfi válságmenedzserként dobra verik a település földjeit.

Kiárusítják az életet, amivel tovább fokozzák a szégyent. A kár, amit Csanádpalota közössége elszenvedhet, felbecsülhetetlennek tűnik. A trükkök százai pedig csak rontanak a helyzeten. Itt is.

„Növeli, ki elfödi a bajt.” Érdemes lenne Illyésre hallgatni.

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/46710/pics/lead_800x600.jpg
adósság,adósságrendezési eljárás,Csanádpalota,csőd,föld,önkormányzat
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?