Blogolj!

Na, vajon kik lázítják megint a diákokat?


Annyit segítünk, hogy ők függetlennek hívják magukat, mások meg a Soros-galaxis részének nevezik őket.

Annak megállapítását, hogy a két alternatíva közül melyik áll közelebb a valósághoz, Önökre bízzuk. Mi mindenesetre nem tartjuk véletlennek, hogy pont a választások előtt néhány hónappal (hátha lesz ebből még valami áprilisig) futottunk bele egy látszólag indokolatlan januári tüntetésfelhívásba, ami a lehető legügyesebben próbálja a diákokat megfogni:

arra buzdítja a tanulókat, hogy iskolakerüléssel tüntessenek. Ami valljuk be, akkor is csábító, ha egyébként halványlilás gőzük sincs arról, hogy miről is szól ez az egész.

Azonban ügyesek az esemény létrehozói: már az első mondatban a magas óraszám miatt panaszkodnak. Nem kell a 19. századi egyetemes tananyag részletesen, állítják – végül is sem a politikai gondolkodásra (konzervatív, liberális, szocialista, anarchista meg a civilek szervezetei stb.), sem a magyar nyelvre (nyelvújítás, meg a Mondolat), sem a magyar irodalomra (a Himnusztól Aranyig), sem a gazdaságra (megjelent az ipar), sem a tudományra (a vasúttól a telefonig) nem volt olyan hatással, ami napjainkig tartana. Na, és ott a #finnorszagi_oktatási_rendszer, Tóta W. Árpád kedvence. Nagy szerencse, hogy 2010 előtt minden rendben volt, s ezek a bajok csak mostanában derültek ki…

Sokat mond a fiatalok felkészültségéről, hogy még az új Nemzeti Alaptantervet sem említették meg. Lehet, olvasták az államtitkárral készült Blogstar-interjúnkat, s rájöttek, jó lesz. Vagy nem is fárasztották magukat, hogy valami aktuális problémát találjanak. Helyesebben, találjanak ki.

A szervező – nem túlzottan meglepő módon – a Független Diákparlament, amely folyamatosan egyenlő félként, s egyben a teljes diákság képviselőjeként próbálja feltüntetni magát, pedig a választásaikon való– saját maguk által megadott – részvételi számokat figyelembe véve, ez koránt sem így van. Ők voltak azok, akik tagadták, hogy hamis levelet terjesztenének a Corvinus feldarabolásáról (csak az iktatószám véletlenül megegyezett), az ő emberük próbált megtrollkodni egy rendezvényt az oktatási államtitkárral Szegeden, de talán bízhatunk abban, hogy annyian mennek a Parlament elé, mint legutóbb.

Címkék: oktatás
5
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/46694/pics/lead_800x600.jpg
oktatás
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 5 db hozzászólás érkezett!
László válasza: Gáspár bejegyzésére 2018-01-06 14:17:06
Már bocs de ne egy diák mondja meg mit kellene tanulni. Én nem éreztem magam túlterhelve, én csak lustaságot látok itt, régen mért nem volt ez probléma akkor még többet tanultak a gyerekek most meg egyre lejjebb kell vinni a szintet, mert a fiatalok leszarják a sulit nincs életképük azt mondják majd a szüleim eltartanak. Ezeket képviselitek ti! 2014 végeztem a középiskolát
Válaszolok
Csaba válasza: Kristóf Ábel bejegyzésére 2018-01-04 12:30:37
Cs.Bertalan:

T. Diákparlament!

Előre bocsájtom, nem vagyok pedagógus, csak egy sima 3 gyermekes (ma már felnőttek) apuka!
Most nem megyek bele abba, hogy Önöket kik, hányan és hogyan, milyen ellenőrzés mellett választották meg, hogy kik a tisztségviselőik és erre hogyan választódtak ki! Elfogadom (indulásként) hogy Önök megválasztott képviselői a diákságnak. Elolvastam 80 pontjukat, a „Tanulói Jogok Nyilatkozatát”, a hivatkozott Bibó dokumentumot.
Egyetlen dolgot nem találtam sehol – a „Kötelességeket”!
Viszont szó esett a demokráciáról – elég sokszor – nem ártana tisztázni, mit értenek önök „demokrácián”. Az önök demokráciája (vélhetően a fenti 2 dokumentumon alapszik) parttalan, liberális és alapvetően oktatás-ellenes! A „Tanulói jogok nyilatkozata” néhány pontja elképzelhető, de az a liberális szemlélet, amit tükröz nem a mi országunk sajátja! Nem kívánunk amerikai csőlátókat nevelni. Továbbá csak példaként említeném a 9. pontjukat (diákok szólási és gyülekezési szabadsága – megjegyezném, hogy ez nem az oktatási intézmény területére vonatkozhat – máshol most is szabadon gyülekezhetnek), amit a 11.pontban (politikai témájú rendezvény tilalma…) kereszteznek, azaz önök szabadon szerveződhetnek, gyűlésezhetnek, szónokolhatnak, de ha államilag akarnak megmagyarázni valamely intézkedést, az nyilván politikai témájú rendezvény! Több oldal lenne még, ahol javaslataik fonákságaira lehetne rámutatni – de ez nem az én dolgom, vannak még hozzáértő pedagógusok, akik szakmailag elfogadják az értelmes, kivitelezhető és megvalósítható (anyagilag) elképzeléseket, javaslatokat!
Figyelmükbe ajánlanám terjeszteni azt a minimális igényt – az alapvető számolási műveletek készség szintű ismerete, folyamatos, nehézség nélküli olvasás – mint induló kötelességet az alsó 4 osztály elvégzése után, amit minden választójuknak teljesítenie kell(ene)!
Válaszolok
Gáspár 2018-01-04 00:47:24
Jó estét kedves Ezatuti olvasók!
Tegyünk rendet a tények között.
Kezdjük a legdurvábbal:
"Ők voltak azok, akik tagadták, hogy hamis levelet terjesztenének a Corvinus feldarabolásáról"
Ha az ember ebben a blogbejegyzésben hivatkozott Pestisrácok cikket elolvassa, láthatja, hogy az FDP által megkapott eredeti levelet hamisították elvileg más szervezetek, nem pedig az FDP hamisított. Legalább ne hazudtolnák meg magukat a saját hivatkozásukkal...
1. Az FDP sose kapott Soroshoz köthető szervezetektől pénzt, ennek bárki könnyen utánanézhet.
2. A Nem megyünk suliba esemény azért jött létre, mert számos alkalommal hiába küldte el a Független Diákparlament a javaslatait, hiába jelezte számos más diák és diákszervezet, hogy az oktatás elavult, autoriter és túlterheli a diákokat. Egy diák minimum 60 órát tölt egy héten tanulással, többet, mint amennyit egy átlagos felnőtt dolgozik, mindezt már 13 éves kortól. Így sajnos csak ezzel tudjuk felhívni a figyelmet a tarthatatlan állapotokra.
3. Senki nem állítottak, hogy a 19. századi egyetemes tananyag nem szükséges, de a lexikális tudás mennyiségének csökkentése az internet korában legalább ilyen fontos, ebből viszont semmit nem tanulunk. Kompetenciaalapú és kritikus gondolkodásra nevelő oktatást szeretnénk, hogy például az ilyen hazugságokkal teli cikkeket kiszűrjék.
4. A vicc az, hogy a Diákparlament szerint az oktatás pont hogy 2010 előtt is rossz volt, hiszen alapjaiban ugyanúgy a porosz modellre épült, mely mesterségesen alacsonyan tartja a kritikus gondolkodást és a demokratikus állampolgári tudatot.
5. Az új Nemzeti Alaptantervről konkrétan 0 diákot kérdeztek meg, tehát nem tartjuk hitelesnek amellett, hogy a jelenlegi tantervben is számos be nem tartott intézkedésről tudunk, mint például a demokráciára való nevelés és az újraélesztés ismerete, melyeket az iskolák túlnyomó többségében sose tanítják.
Ennyit a nagy leleplezésről.
Aki szeretné, elolvashatja a honlapunkon a javaslatcsomagunkat, döntse el mindenki maga, hogy tényleg olyan rettenetes dolgokért küzdünk-e, vagy csak szimplán egy modern, emberséges oktatási rendszerért.
http://diakparlament.hu/2017-2/
Válaszolok
Orbán Vitya 2018-01-04 00:33:03
Tisztelt Honfi Társaim!

Mélységes megvetéstemet kell, hogy kifejezzem, hogy ez a cikk, nemcsak hogy hazugság, hanem mindemellet még értelmetlen is. Kérem magyarázza el az író, hogy mi az a "Soros-galaxis". Én eddig "csak" Soros-biroadlomról beszélem.

Üdv.: Főnök.
Válaszolok
Kristóf Ábel 2018-01-03 21:28:35
A Független Diákparlament reakciója
Cáfoljuk a Blogstar.hu hazugságait
A januári, diákok által alulról szerveződő módon létrejött, és diákképviseletünk által is támogatott diákdemonstrációval kapcsolatban számos hazugságot és csúsztatást tartalmazó, lejárató szándékú cikk jelent meg a kormányközeli Blogstar.hu felületén (https://goo.gl/stFeLY). Sajnáljuk, hogy a kormányzat ismét aljas módszerekkel, álhírterjesztéssel támadja meg saját országa diákjait, de a következőkben cáfoljuk a hazugságokat.
Aki azon állításokat teszi, miszerint bennünket milliárdos spekulánsok és/vagy üzletemberek akár egy fillérrel is támogatnának, az valószínűleg még egyetlen Független Diákparlament (FDP) által rendezett eseményen sem vett részt, melyeket sokszor szívességekből és felajánlásokból tudunk megtartani. Az FDP éves költségvetését minden tanév végén nyilvánosságra hozzuk weboldalunkon. Soros Györgytől és/vagy az általa működtetett alapítványoktól soha nem kaptunk támogatást.

Nem buzdítunk senkit iskolakerülésre. Az általunk is támogatott „ne menj suliba” nap egy, a közösségi médiában alakult kezdeményezés, melyhez kapcsolódik egy diákdemonstráció is aznap este, amelyet mi is támogatunk. Ezen az is részt tud venni, aki aznap volt iskolában.
Egyébként korábban már volt hasonló demonstráció, azt akkor egy szülő kezdeményezte tavaly februárban. Ez a kezdeményezés a közösségi médiában diákok által közzétett bejegyzésekből indult el, melyek témája leginkább a túlterheltség, a szabadidő hiánya és az elavult oktatási rendszer voltak. E mögé állt be diákképviseletünk is.
Egyébként ugyanúgy, ahogyan a sztrájk a munkahelyen, úgy a diákok részéről is lehet egy napra egy határozott véleménykifejezési módszer az iskolától való kivételes, szervezett és jól látható távolmaradás. Természetesen aki nem szeretne ezzel élni, a demonstráción az is részt tud venni.

Senki nem állította azt sem, hogy 2010 előtt nem voltak problémák az oktatásban, voltak, de többségünk akkor általános iskolás volt, így akkor még diákképviseletünk sem létezett. A finnországi oktatási rendszer egyébként nem egy magyar újságíró kedvence, az Emmi is többször utalt rá, mint elismerten jó rendszer.
A korábbi rendezvényünk a médiában megjelentekkel szemben nem tüntetés, hanem villámcsődülettel egybekötött sajtótájékoztató volt, melynek nem szerepe, hogy sok embert mozgasson meg, nem is nagyon tudtuk volna ezt megoldani az Emmi előtti szűk utcában. A szegedi fórumos cikkre az érintett kommunikációs főkoordinátorunk komment szekcióban reagált.

Diákképviseletünk a lejáratási szándékok ellenére negyedik éve végzi országos civil, független érdekképviseleti tevékenységét. Képviselőinket évente demokratikusan, online választjuk minden régióból a kistelepülésektől a fővárosig. Évente összegyűjtjük a diákság véleményét, hogy azt egy komplex javaslatcsomag formájában az oktatási kormányzathoz eljuttathassuk. Emellett médiareprezentációs tevékenységet is végzünk, ajánljuk szíves figyelmébe a TV2 Tények c. műsorának tegnap esti adásában lement riportot velünk.

FDP Kommunikációs Stáb
2018. január 3.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?