Blogolj!

A Fidesz eredményekkel, Gyurcsány virslis szavazással búcsúztatta az óévet

Mondolat

Szaglásztunk egy kicsit a Facebookon, és megnéztük, hogy melyik párt miként köszönt el 2017-től. Migráció, macska, 660 millió.

Orbán Viktor miniszterelnök – a karácsonnyal ellentétben – most nem üzent, így a Fidesz a közösségi oldalon Dömötör Csaba 2018-ra előretekintő videójával zárta az évet. A parlamenti államtitkár kiemelte, ismét nő a minimálbér 8 százalékkal, a szakmunkás bér pedig 12-vel, ami azt a jelenti, hogy az utóbbi összege megduplázódik a szocialisták által itt hagyott állapotokhoz képest. Ennek az eredményei is látszódnak: a rendszerváltás óta nem dolgoztak ennyien hazánkban. A családtámogatási lépéseket, az adócsökkentést és az internetezés áfájának 18-ról 5 százalékra esését emelte még ki. A legnagyobb kihívásnak, veszélynek a migrációt tartja, azt szeretné, hogy az EU vezetői a betelepítés helyett a határvédelemmel foglalkozzanak. A választásról viszont nem ejtett szót.

A gép előtt töltötték az év utolsó napját a Jobbik oldalának kezelői, de az is lehet persze, hogy szimplán csak beállítottak a nap minden részére egy posztot. Kávé helyett egy rettenetes szóviccel ébresztették követőiket, szerintük a miniszterelnök azt üzeni a következő évre, hogy „Boldog új, ahogy tudsz!” Ezután kis képpel magyarázták el, hogy mi nem tetszett nekik a Fidesztől tavaly, így újból megtudhattuk, nem annyira örültek annak, hogy az Állami Számvevőszék 660 millióra bírságolta őket. Délután egy szokásokhoz kapcsolódó kérdéssel próbálták aktivizálni közösségüket - kevés sikerrel: 466 ezer lájkolóból 10 válaszolt. Végül este kiderült, reménytelien tekintenek 2018-ra – itt már a lájkok száma is reménytelibb volt.

Az egyszázalékos Együtt pártelnöke, Juhász Péter akár kommunista önkritikát is gyakorolhatott volna, mikor a pártjukat ért negatív kommentek egyikét olvasta fel. Természetesen végül orbánviktorozás lett a vége a rövid bejátszásnak. A karácsonyfa és a háttérben szóló karácsonyi zene alapján mondjuk az is elképzelhető, hogy ezt még a szeretet ünnepére szánta... végül délután sikerekben gazdag boldog új évet kívántak.

„Karácsony után mindenki egy kicsit elcsendesedik, s arra figyel, ami igazán fontos” – mondta Karácsony Gergely az MSZP által megosztott videóban. A szocialisták miniszterelnök-jelöltje talán a cukisodó jobbikosokat akarja megszólítani, vagy csak megirigyelhette Vona Gábort, mert macskát simogat foteljében ülve. Egész évre karácsonyt ugyan nem ígér, de szilvesztertől karácsonyig békességet szívesen látna „háború szítása” helyett.

Gyurcsány Ferenc sem adja alább. Arról szavaztatja a DK-sokat, hogy lencsét, vagy virslit esznek újévkor. Igazi kulisszatitkot árult el: ő mindkettőt. Ha egy kis adatot is adnánk ki magunkról, akkor pedig ajánlja receptgyűjteményét.

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/46595/pics/lead_800x600.jpg
Facebook,fidesz,Gyurcsány Ferenc,Jobbik,Karácsony Gergely,MSZP
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?