Blogolj!

Bayertől Bandóig: a liberális kirekesztésnek nincs határa

Pintér M. Lajos

Urak versus tetvek – Föld S. Péter szörnyű fekáliaspriccel mérgezte meg a karácsonyt.

Csurka Istvánnak igaza volt. Bayer Zsoltnak igaza van. A magyar közéletet, kultúrát, médiavilágot behálózó népi–urbánus, konzervatív–liberális, nemzeti–kozmopolita (et cetera) szembenállás (iszapbirkózás) soha nem érhet véget.

Még be sem zártuk a karácsonyi kincses kalendáriumot, máris robbantották az újabb gyűlöletbombát. Nagy Bandó András hülyeségeket beszélt az Orbán családról az ATV-ben. Megkapta érte a magáét. Bayer Zsolt a blogján a rá jellemző, hamisítatlan bayeri stílusban találta fején a szöget: kővel dobáltak, hát visszadobott kővel.

Azt hallottam...

Hallottam valamit Nagy Bandó Andrásról!

Aztán gyertyák gyúltak, és Nagy Bandó furcsa fordulattal elnézést kért. Vagy ezért, vagy azért, lelke rajta. Bayernek címezve: Bayertől, a miniszterelnöktől és mindenkitől, akit ostoba, agyatlan és céltalan kirohanásával megsértett. Hihetnénk, lehetne más a politika, a történet azonban itt korántsem ér véget. Kornis Mihály óta ugyanis tudjuk, vagy jobb, ha tudjuk: ők sokkal jobban gyűlölnek minket, mint mi őket.

Az urbánus (liberális, kozmopolita) kirekesztésnek nincs határa, ők nem ismernek pardont vagy könyörületet. Föld S. Péter újságíró, író, humorista a virtuális térben máris kivégezte – Nagy Bandót. Csak úgy elegánsan, kecsesen, finoman, européer módon. Ahogyan ők szokták. „A régi barátságra” tekintettel. Föld S. „úr” az alábbi ünnepi gondolatokkal sározza be magát:

„Bayernak nem írunk levelet. Sem nyílt levelet, sem másmilyet. Ha ír rólunk, vagy nekünk, nem válaszolunk”. Ha mégis hiba csúszna a rendszerbe, nem szólítjuk úrnak, ugyanis „akinek te nyílt levelet írtál, az egy tetű”, és – via Esterházy Péter – „bizonyos szint fölött nem megyünk bizonyos szint alá.”

Felsőbbrendűségtudat csúcsra járatva. Némi szilaj mucsaizás tán hiányzik, de az árokásók tábora így is elégedett. 

„Giga respekt, NBA (értsd: Nagy Bandó András – a szerző) a kukában landolt” – ömlengi körül Föld S. fekáliaspriccét az egyik kommentelője. Ami tökéletesen ábrázolja, hogyan hajítják ki az SZDSZ-mauzóleumból még a saját kutyájuk kölykét is, ha nem úgy ugat, ahogy nekik tetszik. És hogyan válik szempillantás alatt tetűvé, aki nem üti meg „a” szintet. Az ő önkényes szintjüket.

Viszketek, vagy amit akartok.

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/46386/pics/lead_800x600.jpg
Bayer Zsolt,Csurka István,Föld S. Péter,gyűlölet,Kornis Mihály,liberális,Nagy Bandó András,népi,SZDSZ,urbánus
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?