Blogolj!

Balra, magyar - Gyurcsány a tükörben!

Pintér M. Lajos

Vörös lámpás politikai prostitúció pajzsra emelve! A Nagy Szerdai Bejelentések után a balszárnyon továbbra is csak a bizonytalanság bizonyosságában lehetünk biztosak.

Tordai Bence lebegtetett, Gyurcsány Ferenc fenyegetett, Fodor Gábor nevettetett, Molnár Gyula elbizonytalanított a sokszínűen színtelen magyar baloldali ellenzék történelminek tartott rendszerváltó szerdáján.

Nem egészen két hete véstem a billentyűzetbe az alábbi gondolatokat:

„Be kell látni, ma Magyarországon egyetlen ördögi terv működik, ez pedig a Gyurcsány-terv. Az őszödi miniszterelnök előbb átkarolja, majd szép lassan bekebelezi áldozatát. Aztán már nincs más dolga, mint hogy igyon rá kurva sok bort. […] Páratlanul csodás a honi balliberális pártok, pártocskák és szereplők biológiai körforgása. Nemcsak mindannyian Gyurcsány köpönyegéből bújtak elő, de mindannyian Gyurcsány gyomrába is tartanak.”

Gyurcsány gyomra

A DK elnöke lilára eheti magát, bekebelezi a fél újpesti MSZP-t. Aztán már nincs más dolga, mint hogy igyon rá kurva sok bort. Egyre inkább úgy tűnik, elképesztő igyekezetében már a tavaszi választás előtt porig rombolja magát az úgynevezett magyar baloldal.

A Nagy Szerdai Bejelentések is egyértelműsítették, hogy a főzőappok korában ki az úr a konyhában. Most már tudjuk, hogy a Botka nélküli MSZP egybesül a mindörökké gyurcsányista DK-val, és elvileg 60 ide, 46 oda, de lárifári, még bőven maradtak meglepetések a tarsolyban.

Azaz a balszárnyon továbbra is csak a bizonytalanság bizonyosságában lehetünk biztosak.

Vannak is jelöltjeik, de közben nincsenek is (hiszen ha még valaki becsatlakozik, és az Együtt már tanítani való vehemenciával ugrana a túrós hátú közös lóra), akkor minden borulhat. Van is miniszterelnök-jelöltjük, de még inkább nincs. Vagy több. Halálos csókkal csábítják a Momentumot és az LMP-t, de sem Szél, sem Fekete-Győr nem hajlik a táncra, a Jobbik-romantika pedig annyira szürreális, hogy az utcán is alig ezren kértek belőle. Heller Ágnesen, Konrád Györgyön és Farkasházy Tivadaron kívül talán csak Nagy-Bandó András tüntetne ezért.

Molnár Gyula és Gyurcsány Ferenc eljegyzése mindenesetre ihletet adott, hiszen Fodor Gábor és Bokros Lajos bombát robbantott, hogy megkoronázza a show-t, ha már ellopni nem tudta, amennyiben kikiáltotta a „Júdeai Nemzeti Front”, a „Júdea Népe Front” és a „Júdeai Népfront”, akarom mondani a Magyar Liberális Párt, a Modern Magyarország Mozgalommal, a Színes Magyarország Párt, a Szabad Választók Pártja és a Demokraták Pártja választási megállapodását. Aki az öt „egységből” fel tud sorolni öt (na jó, három) politikust, az előtt megemelem a kalapom.

Amúgy meg hogy ez az egész pontosan mi akar lenni, és miről is szólna, azt talán még Lengyel László és Kéri László négybalkezese sem tudná emészthetővé tenni, miután Bokros egyszer már a DK-val, Fodor pedig az MSZP-vel és a Párbeszéddel is lepaktált. Volt is tehát minden, mint a leggagyibb búcsúban, talán még egy sírós-röhögős Kunhalmi-kiállás hiányzott, hogy teljessé váljon a nagyjelenet.

Még mielőtt valaki túlgondolná az egészet, és nagyon beleásná magát a miértek, a hogyanok és a hogyantovább kutatásába, ami történt:

Gyurcsány győzelme, Karácsony (és karácsony) káosza, a túlélés újratervezése, a vörös lámpás politikai prostitúció pajzsra emelése.

A DK elnöke tökéletes taktikával gyűrte maga alá a szocialistákat, hiszen az egy éve hangoztatott politikai forgatókönyve érvényesül a koordinált egyéni indulással, közös listák (és Botka) nélkül. A „szocikat még a Fidesznél is jobban utáló” Karácsony Gergelynek is mutatott egy jó kövér fityiszt, már amennyiben nem fogadja el miniszterelnök-jelöltnek, ha az MSZP (és a Párbeszéd?) listáját vezeti. (Tényleg, mi a „f..sznak” is vállalta a jelöltséget?) Amúgy meg is lengette a véres bárdot, amennyiben egyértelműsítette, hogy

„végtelenül fiatal ember, aki jól tartja magát”,

szóval ha a tükörbe néz, máris látja benne a jobboldal (Orbán Viktor) egyetlen nem impotens kihívóját.

Szegény jó Tordai Bence, a Párbeszéd szóvivője szerint vége az ellenzéki káosznak, a hosszú kések éjszakája után kisütött a nap, béke, barátság és szeretet honol, úgyhogy nincs más hátra, minthogy a „tábort” keblére ölelje a magyar.

Azaz most jön az, amikor

„Karácsony Gergely be tudja mutatni a baloldal rendszerváltó ajánlatát.”

Rossz hírem van: nem kell bemutatnia. Bemutatta és bemutatja az saját magát, amúgy már régről jól ismerjük.

Mi az, hogy! Nagyon is!

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/46235/pics/lead_800x600.png
Botka László,DK,Együtt,Gyurcsány Ferenc,Karácsony Gergely,lmp,Molnár Gyula,Momentum,MSZP,választás,választás 2018
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?