Blogolj!

A bajszos harcos odapörkölt a Szél–Vona-násztáncnak

Pintér M. Lajos

Nem lesz egy fáklyásmenet – nemcsak a pénteki szivárványos fáklyás tüntikét húzza le a sárba Vágó Gábor, az LMP egykori frontharcosa, hanem legalább ekkorát rúg korábbi pártja és a Jobbik aberrált románcába is.

Vágó Gábor megpödörte bajszát, és megmondta a tutit. Az LMP alapítója, valamikor zászlóvivője úgy érezte, eljött a pillanat, hogy ráerősítsen: nem lehet más a politika. Nem lett más a politika. Sem Szél Bernadettel és Ron Werberrel, sem Vona Gáborral és Simicska Lajossal.

A közös tüntiből fakadó közös()ülés vérfertőzése már tényleg sok(k) a jóból.

A korábbi parlamenti képviselő évekkel ezelőtt belátta, hogy az LMP – is – kiégett, saját csapdájába esett, elveszítette politikai potenciálját, no meg hitelességét. Most azért hozta mozgásba a száját, mert úgy látja – ő legalább látja –, hogy tovább mélyítheti az identitásválságot Szél Bernadett és Vona Gábor pénteki romantikus gyertyás vacsorája, majd összefekvése és összebútorozása.

Vona Gábor és Szél Bernadett 21. századi haláltánca

Öles léptekkel halad a vérciki egymásra találás felé a Vona vezette Jobbik és a Széllel szárnyaló LMP. Hiába, a hatalomvágy nem ismer határokat, és minden árkot képes betemetni. Viccesen szomorú, tartalom és érzelem nélküli huszonegyezés ez a modern cyberrománc. Lehetett volna más a politika. Talán.

Vágó tisztában van vele, és figyelmeztet: több mint durva, adott esetben politikai öngyilkosságba torkolló skizofrénia egy olyan párttal szerelmeskedni, melynek „politikai változása egy életközép-válságban lévő, abból kiutat kereső ember tétovaságát mutatja”, és miközben „politikai terméket” igyekszik gyártani, nem határolódott el szélsőjobbos (közel)múltjától.

„Egyik nap még disznóláb a Duna-parti cipőkben, másik nap már boldog hanukát kívánnak? Elég erős így a kettő egymás mellett. […]

Megadom az esélyt a Jobbiknak, hogy bocsánatot kérjen a cigánygyalázó és holokauszttagadó mondataiért, ahogy Gyurcsány Ferencnek is megadom az esélyt, hogy bocsánatot kérjen 2006-ért. Eddig sem Gyurcsány, sem Vona nem tette ezt meg” – fejtegeti a Mandiner-menekültek bétaportálján.

Heller Ágnes, Konrád György és a többi ultrafeledékeny „hivatásos rettegő” – via Kövér László by Blogstaritt olvashatják el az adventi üzenet.

Azonnali útmutatás képmutatóknak.

Mielőtt szem elől tévesztenék az ősi mondást, hogy szélsőjobboldali vizslából nem lesz ballib-demokrata szalonna.

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/46000/pics/lead_800x600.jpg
antiszemitizmus,demokrácia,Jobbik,lmp,rasszizmus,szél bernadett,tüntetés,Vágó Gábor,vona gábor
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?