Blogolj!

Disznó-gate: Heller Ágnes szánalmas kettős mércéje


A Jobbik felé kacsingató, annak szélsőjobbos, antiszemita megnyilvánulásai felett diszkréten szemet hunyó liberális filozófusnő lemondatná az elhíresült „soros” disznóvágásos fotót posztoló fideszes képviselőt.

Fotó: 888.hu

A disznó-gate tényleg soha nem érhet véget! De ha már nem érhet véget, legalább tökéletes és pontos látleletet nyújt a skizofréniában és emlékezetkiesésben szenvedő hazai balliberális értelmiségnek „állapotjáról” is. Bemutatja például, hogy Heller Ágnes számára megszűntek az erkölcsi aggályok és morális gátak, Orbán és kormányának eltakarítása érdekében még a fekália is lehet kölni illatú. Már persze szigorúan filozofikusan. A kettős mérce pediglen a mindennapi ujjgyakorlat szerves részévé vált.

Történt, hogy a neves liberális gondolkodó, a mai magyar mélykultúrában továbbélő SZDSZ-dédi – többek között Závada Pál, Spiró György, Parti Nagy Lajos, Enyedi Ildikó és Tamás Gáspár Miklós díszes társaságában – aláírt egy petíciót, melyben az erdélyi „soros” disznóvágásról posztoló Pócs János fideszes parlamenti képviselő lemondását követelik. Szerintünk sem a parlamentben, sem a magyar közéletben nincs helye a cinikus uszításnak, a cinikus uszítóknak.

A disznóügyet már több vonatkozásában is körüljártuk a Blogstaron, a részletek számos megvilágításban ismertek.

Ne bántsák a halott disznókat!

Kiakadt az egész liberális média egy fotón... Igazuk van! Ilyet nem lehet csinálni! A helyzet a következő. Pócs János (FIDESZ) közzétett egy képet a Facebook oldalán, amelyen jobblétre szenderült disznó látható pörzsölés után. A koromba azt írták bele, hogy "Ő VOLT A SOROS!!!"

Heller és író-, filozófus-, művésztársai most azzal álltak elő, hogy Pócs közösségi médiában kifejtett munkássága

„leplezetlen antiszemita uszítás, amely a történelem legsötétebb korszakát idézi”,

azt az időszakot, „amely azzal kezdődött, hogy embereket fosztottak meg emberi jogaiktól, emberi méltóságuktól, majd emberi mivoltuktól: dehumanizálva őket, – szóban, írásban és a legkülönfélébb ábrázolásokon – állatoknak, disznóknak, rágcsálóknak, férgeknek, parazita lényeknek nevezve és mutatva mindannyiukat. Ez az út vezetett oda, hogy a végén marhavagonokba zsúfolva szállítsák el őket haláltáborokba, ahol közel hatmillió ártatlan európai polgárt gyilkoltak meg.”

Rendkívül érdekes, hogy a kommunista Lukács György egykori tanítványa a Jobbikkal szemben nem ilyen rendkívül érzékeny. Nyilván elfelejtette, hogy anno az „antiszemita hangulú” politikai erő „karanténba zárásáért” kampányolt. Most pedig hetek óta

az antiszemita, rasszista, szélsőjobboldali előéletből néppártszerűvé cukkancsosodó Vona-gárda és a balliberális ellenzék összeborulását sürgeti az Orbán Viktor elleni végső harcra.

Olyan kijelentésekkel húzta alá ebbéli szándékát, minthogy

„a jobbikos politikusok korábbi antiszemita megnyilvánulásai felett szemet kell hunyni, kizárólag azzal kell törődni, mit mondanak ma.”

Továbbá: „én vagyok a holokauszt-túlélő és nem ők! Ezzel a tapasztalattal a hátam mögött mondom, ha nincs együttműködés a Jobbikkal, akkor a Fidesz fog hatalmon maradni. […] az tragédia Magyarországnak!” És a Momentumtól a DK-n át a Jobbikig ívelő szivárványos békekoalíció tető alá hozásáért semmi sem drága. Ahogy Heller Ágnes fogalmaz: „Ez nem erkölcsi iskola, nem egy moralitástársaság.”

Heller Ágnesnek szerencséje van, hogy a politika – sajnos – tényleg nem erkölcsi iskola. Különben már régen bevésték volna neki az elégtelent. Ahogyan egyébként Pócs képviselő is megkapta pártvezetésétől a figyelmeztetőt...

4
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/45890/pics/lead_800x600.jpg
antiszemitizmus,disznó,disznóvágás,fidesz,Heller Ágnes,Jobbik,Pócs János
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 4 db hozzászólás érkezett!
Ferenc válasza: Ferenc bejegyzésére 2017-12-13 08:17:45
Miért nem tudom az egész szöveget visszaolvasni? Egyébként Lovas István blogján elérhető.
Válaszolok
Ferenc 2017-12-13 08:16:04
Azoknak, akiket megrémített a SOROS DISZNÓ fotója
Lovas István2017. december 12. 19:18 Szabad vélemény


Pócs János fideszes országgyűlési képviselő Facebook oldalán kiposztolt egy levágott disznó fotóját, amelyen „Ő VOLT A SOROS!!!” szöveg olvasható ezzel a megjegyzéssel:

„A jásziványiak az imént küldték ezt a fotót az erdélyi testvértelepülésükről. Ott már egy disznóval kevesebb van…
Válaszolok
Ferenc 2017-12-13 08:14:45
Azoknak, akiket megrémített a SOROS DISZNÓ fotója
Lovas István2017. december 12. 19:18 Szabad vélemény


Pócs János fideszes országgyűlési képviselő Facebook oldalán kiposztolt egy levágott disznó fotóját, amelyen „Ő VOLT A SOROS!!!” szöveg olvasható ezzel a megjegyzéssel:

„A jásziványiak az imént küldték ezt a fotót az erdélyi testvértelepülésükről. Ott már egy disznóval kevesebb van…
Válaszolok
baviki69 2017-12-13 03:41:50
Ezek az aljas gazemberek pár éve büszkén vállalták a "Je suis Charlie" kitűzőt! Akkor is tiltakoztak, amikor ezek a "humoristák" aljas rajzokat jelentettek meg újságjuk hasábjain? Itt azonnal belemagyarázzák a gyűlöletet? Ott meg egyértelmű volt a gyűlölködési szándék?
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?