Blogolj!

Karácsony Gergely házhozment a lószerszámért


Advent második vasárnapján az ember hajlamos volt elhinni, hogy az önmagát is bukásra ítélő MSZP legalább talált magának egy miniszterelnök-jelöltet. Tévedtünk…

Béke, barátság. Egy a tábor, egy a zászló (Fotó: MTI)

Nem tartott sokáig a Karácsony felett érzett eufória, hiszen a hirado.hu-n ma napvilágot látott egy, a Párbeszéd elnökének tulajdonított hangfelvétel, amelyen a következőket mondja a szocialisták új kedvence: 

Alapvetően az az érzésem, hogy a f.szért hagytam magam rábeszélni erre miniszterelnök-jelöltségre, mert sokkal jobb lett volna, ha el sem kezdem. Annyi hatása volt, a PM felment 0 százalékról 1-re, ennyit tudtunk elérni ezzel. Sokkal beljebb nem vagyunk. Ráadásul nekem van egy főállásom, ami önmagában egy kib.szott politikai stressz, hogy lesz Zuglónak költségvetése, meg ilyen apróságok. Van nekem ilyen szempontból dolgom, így tudom is magam áltatni azzal, hogy én teszek az ügyért, vagy valamit csinálok.

Karácsony Gergely mondta mindezeket. Hogy mikor, a tegnapi felterjesztése előtt, vagy után, ezt még nem tudni. Azt viszont ő maga ismerte el, hogy ő beszél a felvételen, hiszen vasárnap délután a közösségi oldalán reagált a hanganyag nyilvánosságra kerülésére. 

A stílusért persze elnézést kérek, de úgy tudtam, hogy a barátaimmal beszélgetek, őszintén. Sajnálom, hogy valaki visszaélt a bizalmammal. Pontosan tudom, hogy ki készítette a hangfelvételt, de nem fogom elmondani. Egyrészt mindegy is, másrészt meg úgysem tudom bizonyítani. De a véleményem megvan

– írta a Párbeszéd elnöke.

Mondhatni szar ügy…

Ugyanakkor egy 2006-os eseménysort juttat az ember eszébe. Akkor egy bizonyos Gyurcsány Ferenc trágár beszéde került nyilvánosságra, aki egyből tudta, hogy ki hozta nyilvánosságra a szöveget, de nem leplezte le az árulóját. 

Valahogy ez egy ilyen baloldali attitűdnek tűnik, persze Karácsony esetében nem az a lényeg, hogy csúnyán beszél – Gyurcsány esetében sem volt a lényeg. Hanem az, hogy ő is tudja, most egy süllyedő hajó kapitánya lehet. Semmi értelme az egésznek. Az eredmény biztos bukás, csak azt nem tudni, hogy nagy, közepes, vagy kicsi. 

Amúgy meg nyilván nem fogott fegyvert senki Karácsony fejéhez, hogy legyen a baloldaliak listájának vezetője. Ez hatalomvágyból elkövetett ballépés volt. És igazat kell adni a zuglói polgármesternek, aki ezt elvállalta, az egy f…

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/45801/pics/lead_800x600.jpg
Karácsony Gergely,Molnár Gyula,MSZP
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
JULIKA 2017-12-10 17:16:10
A stílus maga az ember, na meg a mondanivaló.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?