Blogolj!

Kunhalmi Ágnes nagy ívben tojik a stadionokra

Pintér M. Lajos

Lendvai Ildikó reinkarnációja szerint minden vezér olyan szobrot állít magának, amilyen tud. Ő például nyelvi laborokról álmodozik. Nem csoda, hisz alaposan meggyűlt a baja a nyelvvizsgával...

Aki nem tudja, tanítja.

Kunhalmi Ágnesnek biztosan nem szótár volt a jele az oviban. A magyar baloldal új komikáját a pártján belülről és kívülről is rengeteget ekézték 2014-ben és 2015-ben, amikor

a honi oktatásügy megmentőjeként lépett föl, miközben – nyelvvizsga hiányában – nem volt diplomája.

Ott tornyosult előtte az az áthatolhatatlannak tűnő nyelvi akadály. Amúgy kár volt savazni, hiszen tökéletesen testesítette meg a 21. századi szakértő szocialista szakpolitikust: aki nem tudja, tanítja! No, tavaly év elején aztán átszenvedte magát a vérbonyolult angol középfokún, de a tortúra mély nyomokat hagyott az egójában.

Lendvai Ildikó reinkarnációja a minap a Mandiner-menekültek bétaportáljának adott cuki-muki videóinterjút, amit ezúttal nem kunhalmizott szét, mint az örökké emlékezetes tavaly szilveszteri évzáró sajtóhappeningjét, viszont elhintett néhány szentenciát, melyek jól jellemzik politikai felkészültségét.

Vagy mata részeg a Kunhalmi, vagy...

És ez nem szilveszteri vicc. Egy egyszerű, sima, mezei Fidesz-gyalázó sajttáj volt felírva Kunhalmi Ágnes tegnapi gyógyszeres dobozkájára, ami be is szedett rendesen, csak ráihatott (előre a Botka bőrére?). Máskülönben nehezen magyarázható, amit pártja roll-upja előtt művelt, évzáró sajtótájékoztató címen.

Kiderült például, hogy az MSZP „méltósággal tud veszíteni” (mit mondjunk, 2010 óta volt lehetőségük gyakorolni, tökélyre fejleszteni a tudományukat), és „kevés esély van rá”, hogy újra miniszterelnök-jelöltet állítsanak (értjük: választék és érdeklődés hiányában...), amúgy meg – kapaszkodjanak meg! – a Fidesz(!) a hibás, hogy a totál töketlen baloldali ellenzék nem tud összefogni. De ha már Fidesz, a fővárosi MSZP korántsem feddhetetlen – egy diákigazolvánnyal kapcsolatos visszaélése miatt közokirat-hamisításért jogerősen pénzbüntetésre ítélt – vihori elnök asszonya a „Fidesz-narratíva” részének tartja, hogy kollaboránsok lennének a szocik között.

Kunhalmi nem tölt, csak lő, az év maflását osztja ki a Szegedig szaladó Botka Lászlónak, amennyiben kijelenti,

„urbánlegenda”, hogy fizetett ügynökök lennének az MSZP-ben, „aki ilyet állított, már nincs abban a pozícióban”.

Miután fű alatt lazán „lefideszügynöközte” a bukott vidéki kollégát, megmosolyogtató szakmaisággal evez komolyabb vizekre.

Kreatívan kikerülve a közhelycsapdát Kunhalmi kiugrasztja nyulát a bokorból.

„Az oktatás a legfontosabb, növelni kell a diplomások számát Magyarországon. (…) Nagy ívben tojok a stadionokra, minden vezér olyan szobrot állít magának, amilyet akar, és főleg amilyet tud. (…) Két stadion közé egy nyelvi labort kellett volna építeni a gyerekeknek.”

Itt zárul a kör. A trendi szoci napszöveg alól kacéran kikukucskál a gerenda. Ha a Horn-, a Medgyessy- vagy a Gyurcsány-kormány több nyelvi labort épített volna, Kunhalmi Ágnes komolyan vehető oktatáspolitikusi karrierje és az én mesém is tovább tartott volna...

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/45650/pics/lead_800x600.jpg
Botka László,diploma,fidesz,Kunhalmi Ágnes,Lendvai Ildikó,MSZP,nyelvvizsga,oktatás,stadion
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?