Blogolj!

Ha liberális zaklat az nem olyan nagy baj?

Kecskés István

Fura ez az egész zaklatási cunami. Ráadásul úgy tűnik a liberális kettős mérce ezekkel kapcsolatban is működik.

Ungár Pétert nyáron úgy dobták ki a Momentum nyári fesztiváljáról, mint azt a bizonyos macskát, akit székelésre akat bírni a gazdája. Az LMP elnökségi tagja (mit keresett egy zöld a liláknál? szörnyű…), olyan állapotban volt, mint a lakodalmas kutya – ha már az állatoknál tartunk –, majd ebben a bódult állapotban zaklatóként lépett fel, ami egyszersmind azt is bizonyítja, hogy baromira nem tud csajozni. 

Az egyik momentumos lány másnap arról számolt be a szervezőknek, hogy Ungár ráakaszkodott, erősen ölelgette, és azt bizonygatta, hogy mennyire jó az ágyban. A lány eléggé rosszul élte meg a történteket, amikor szervezők másnap felvetették neki, hogy tegyen feljelentést, de ő nem akart emiatt bíróságra járni.

Egy másik fesztiválozó pedig arra ébredt, hogy Ungár egyszer csak befeküdt a sátrába. Először még azt hitte, hogy csak véletlenül eltévesztette a házszámot, de mire visszaaludt, Ungár már megint bemászott hozzá. Ekkor kiderült, hogy kifejezetten miatta ment vissza. Végül háromszor kellett elküldenie a sátortól, hogy békén hagyja. 

Írta a történtektről annak idején a 444.hu.

Ungár amúgy annak idején azt mondta, hogy bárkitől kész bocsánatot kérni. Nos erre szokták mondani a liberálisok az ehhez hasonló esetekben, hogy ez már nem segít. És vállalni kell a felelősséget.

Úgy tűnik Ungárnak nem. Az LMP-nek sem. Ungár a harmadik helyen áll a párt országos listáján, vagyis szinte biztosan bejut a parlamentbe jövőre. Továbbra is tagja a zöldek elnökségének, vagyis a haja szála sem görbült meg. 

Marton László, vagy éppen Kerényi Miklós – felkészül Havas Henrik? – már sehol sincs. Mindenről lemondtak, vagy mindenhonnan bottal kergették el őket. Helyes… De akkor Ungár Miért ússza meg? Csak nem azért, mert a liberális gondolkodásba ez belefér? Ha részeg volt az LMP-s, akkor az nem számít? 

Ebben az esetben is működik a jól megszokott kettős mérce. Megszoktuk. De azért jó lenne, ha a liberális oldal is viselné a tettei következményét. Vagy esetleg lehet más a zaklatás is? 

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/45678/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?