Blogolj!

Egy megmentett kereszt ereje

Pintér M. Lajos

A józan ész apró sikere az elhülyülő, skifozrén, öngyilkoló Európában. II. János Pál szobra és keresztje nem vész el Plöermelben, csak átalakul.

Tulajdonképpen örülnünk kellene annak a hírnek, hogy megmenekül II. János Pál pápa szobra és a rajta lévő kereszt a franciaországi Plöermelben. Az eset mégis jól mutatja, milyen feszültségek és önellentmondások kötik gúzsba öreg kontinensüket, különösképpen annak zsigerileg anti-illiberális nyugati felét.

Szóval a helyi polgármester bejelentette, az önkormányzat eladja a püspökségnek, és egyházi területre helyezi át a műalkotást, amelynek keresztjét – az egyház és az állam szétválasztásáról rendelkező 1905. évi törvényre hivatkozva – törvényellenesnek nevezték, és lebontásra ítélték a francia alkotmánytanács éles elméi. A bajban – ki más? – Magyarország és Lengyelország ajánlott fel segítséget, a kereszténység, a keresztény szimbólumok, az ősi európai értékek védelmében, de most úgy tűnik, nem lesz szükség a politikailag üldözött (azaz valódi menekült) emlékmű befogadására. Egy menekültügyi eljárással kevesebb.

Hála Istennek, mondhatjuk – és tényleg!

A józan ész apró sikere az elhülyülő, skifozrén, öngyilkoló Európában. Egy picinyke öröm és reményforrás, melyből talán épülhetünk. A szent pápa szobra és keresztje nem vész el Plöermelben, csak átalakul. Pedig – aktualizáljuk a régi, rossz emlékű Lenin-viccet – a szélsőségesen felvilágosult, ultraszabados (szabadkőműves) elvtársak „fel is robbanthatták volna”.

De erre keresztet vethetnek!

Egy kereszt most, egyelőre, megúszta. A kényszer szülte kreativitás túljárt a barbárság és a rombolás eszén.

Plöermel példája mégis azt kiáltja: a kettős mérce te magad vagy, (Nyugat-)Európa!

Ahol mecsetek emelkednek, de a kereszt szúr szemet. A brutálisan kivégzett agg katolikus pap fröccsenő vérén elegánsan átlépnek, a muszlim bevándorlókat (hódítókat) sajnáltatják, ajnározzák, a lábukat simogatják vagy euromilliókkal tömik ki őket akár maradnak párhuzamos társadalommá „integrálódni”, akár hazatérnek „újrakezdeni”. Betonakadályokkal és páncélmellénnyel védik az eljövetel áldott időszakát, mégis durván büntetnék azokat, akik nem kérnek a berobbanó migránsokból, mert nem adnák fel önmagukat.

A piperkőc, neomarxista, homoliberális és a szimplán csak alulművelt, tehetségtelen, eszement politikusok bizarr Kenya-koalíciója suhogtatja szellemi bárdját.

Elkél az erkölcs, a hit és minden jó szándék.

A megmentett kereszt ereje legyen veletek!

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/45608/pics/lead_800x600.png
bevándorlás,Európa,II. János Pál,iszlám,kereszt,kereszténység,laicitás,migráció,Plöermel,szobor
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?