Blogolj!

Kéri László is összeragasztaná a Jobbikot a ballibekkel

Pintér M. Lajos

A magyar politológia kriptaszökevénye nagy ívben tesz a moralitásra, a politikát és a hatalomszerzést gyakorlati dolognak tekinti. Kár, hogy a választási lottón eddig még egyetlen találata sem akadt...

Kéri „Kuláktempó” László, a honi közélet egyik jeles mellébeszélője, a Marxizmus-Leninizmus Esti Egyetem egykori eminens diákja is beállt abba a sorba, melynek tagjai minden lehetséges fórumon és minden lehetséges eszközzel egytömbösítenék a magyar ellenzéket Vonától Gyurcsányon át Fekete-Győrig. A csalfa emlékezet nagymesterében elemi erővel tört felszínre a Fidesz-gyűlölet, mely az ATV-n keresztül fröccsent aztán a minap a gyanútlan képernyőkalózokra.

Nem kevesebbet nyávogott bele az éterbe, mint hogy

„morálisan mindenki azt gondolhat, amit akar, de azért a politika gyakorlati dolog”,

és az ellenzéknek bizony 2018-ban komolyan vehető esélye nyílik a választáson, ha

„ellenzékként működik, nem pártonként”.

Ennek érdekében az öreg vörös kópé nagyvonalúságot, koordináltságot kért valamennyi szereplőtől, de ami a legmegdöbbentőbb, azt javasolta: „hihető féligazságokkal” szálljanak szembe a Fidesz által felépített történetekkel.

Szépen állunk! Kéri László következmények nélküli országában tehát nincs sem erkölcs, sem igazság, de nincs is ezekre semmi szükség, az egyetlen szempont a hatalom minden áron való megszerzése.

Nagyon úgy tűnik, hogy

vénségére elveszítette a soha nem is létező éleslátását a leplezetlenül elzsúrpubisodó egykori marxista-leninista öregdiák.

Persze nehéz is komolyan venni azt a „gondolkodót”, aki szerint a magyar társadalmat „a szerzés, az önmagáért való szerzés öröme”, „a rejtett örökségként jelen lévő kulákmentalitás” mozgatja, és aki a miniszterelnöknek a Fidesz-kongresszuson elmondott beszédét úgy szintetizálta, hogy ha „még ma is tartana, akkor már nemhogy három, hanem harminchárom tenger mosná Magyarország határait.” És nehéz odafigyelni annak a „politológusnak” az „elemzéseire”, aki egy hét alatt hétszer mond ellent önmagának a tekintetben, hogy 2018-ról már lemondhat az ellenzék, vagy 2018-nak reális eséllyel vágna neki az egybetrombitált össznépi vegyes vágott.

Amivel Kéri László rodeózik, az nem féligazság, nem is hihető, a legkevésbé sem gyakorlatias, viszont annál inkább erkölcstelen. Ragacsos és büdös, mint a kádári gonosz, sültbunkó agyatlanság SZDSZ-be ojtott, máig köztünk bujkáló magyarellenes gátlástalansága.

Szerencse, hogy Kéri Lászlónak senki sem hisz, a véleményére senki sem kíváncsi. Már a baráti Népszabadság (Isten nyugosztalja) is lerántotta róla a keresztvizet, hogy csalfa az emlékezete, félresiklottak a jóslatai, és hiányzik belőle az önkritika.

Ők pedig biztosan jól tudták. A tájékozottság tett magabiztossá.

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/45530/pics/lead_800x600.jpg
DK,fidesz,Jobbik,Kéri László,lmp,Momentum,MSZP,választás,választás 2018
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?