Blogolj!

Kétfarkúsította magát a magyar baloldal

Pintér M. Lajos

Politikatörténeti jelentőségű stand up comdeyt adott elő Juhász Péter és Harangozó Tamás: úgy tűnik, a baloldali ellenzék a viccpártok útjára lépne, a Kétfarkú Kutya Párt logójával vág neki a 2018-as választásnak.

Meghallotta és megértette az új idők kihívását az MSZP és az Együtt, másképpen mondva a régi és az új baloldal, és vicckoalícióban akarja padlóra küldeni a Zorbán-rezsimet. December 1-jén ez teljesen világossá vált, miután

a lejtőn rodeózó szocik odáig jutottak a válságmenedzsmentben, hogy kongresszusukat is elhalasztották, válságmenüként előhúzták a legszórakoztatóbb hazai zsákbamacskát, a talán még pártja temetésén is sírva vihogó Kunhalmi Ágnest,

az Új Pólus pedig őszödi böszméstől levelet írt nekik, hogy tárgyalni kellene a tárgyalásokról. Ha ez még nem lett volna elég, Juhász Péter Együtt-főnök élő adásban rontott rá az ATV stúdiójában Harangozó Tamás MSZP-alfőnökre, hogy aztán közösen adjanak elő egy politikatörténeti jelentőségű stand up comedyt.

Haragozó és Juhász látványmarakodása minden ízében felnőtt a régi klasszikus Markos–Nádas-nagyjelenethez. Igen, bizony, Sebes elvtárssal, aki mindent tud az ügyről, a tényállásról és a fennforgásról, mert nekünk minden „lakós az személyes ügyünk, ugye” (milyen ügyről is van szó, tessék mondani?), a befalazott Hugyos Józsi bácsival, aki csak vizelni szeretne, de nem hagyják, és a biodíszlet riporterrel, aki bogozná a szálakat, de végül az egészet a saját nyaka köré tekeri.

Az az igazság, hogy

az egész magyar baloldalnak úgy en bloc izzad a lába, és hiába keni azzal a ződdel, meg jár Pestre pamutzokniért, képtelen csillapítani a bűzt.

A rögtönzött vita felszínén a két politikusnak álcázott szerencselovag tovább aprította a ballib támogatószázalékokat, amennyiben elismerték, választói szemmel a hónapok óta tartó töketlen cicaharc leginkább a roncsderbihez hasonlít, és azon árnyékbokszoltak, ki szorít ki kit a nem létező tárgyalóasztaltól, ki milyen ajtót (nem) hagy nyitva, ki kinek mit (nem) üzent, ki kit mivel (nem) fenyeget, ki a nagyobb időhúzó, és ki kit akar bűnbaknak megtenni a végső összeomlásnál elszámolásnál.

Ha meghámozzuk a fullasztóan szórakoztató önellentmondás-halmazt, úgy tűnik, valójában 

a sípos és a harangozó államférfi megtalálta a kanálban a mélyedést – ha a hegy nem megy Mohamedhez, elcipelnék az öreget a nagy magyar kitüremkedéshez.

Összefolyik minden, ami összetartozik, már csak rá kell tenni a Kétfarkú-plecsnit, plagizálni a kutyiprogit, és indulhat az ugatás. Szájkosarak kíméljenek!

Örök élet, ingyen sör, befoltozott ózonlyuk – „közös, koordinált közöskoordináció közösképviselőkkel. Vagy nem. Meglocsolva a jó magyar lakógyűlésfílinggel. A recept adott, csupán ki kell főzni.

A magyar baloldal továbbra is fáziskésésben van, átaludta a Black Fridayt, aztán csak megtartotta saját fekete péntekjét. Minden pártocskáját, pólusát le- és beárazta.

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/45490/pics/lead_800x600.jpg
Black Friday,DK,Együtt,Harangozó Tamás,Juhász Péter,Magyar Kétfarkú Kutya Párt,MSZP,választás,választás 2018
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?