Blogolj!

Médiakatona – írja Soros tábornoka


A megyei kormánymegbízottak közül egyre többen vállalnak önkéntes katonai szolgálatot is. Mi ezzel a baj? Semmi. Persze ezzel sem ért mindenki egyet.

Legutóbb Juhász Tünde, a Csongrád megyei kormánymegbízott tett esküt – többek között ugye arra, hogy megvédi Magyarországot – és ez a pillanat volt az, amikor a 444-nél is elgurult a gyógyszer, hiszen nehezen dolgozzák fel azt Soros György kihelyezett budapesti irodájában, hogy ha valaki nemcsak a főállásában, hanem még amellett is a hazáját szolgálja. 

Juhász Tünde nem az első kormánymegbízott, aki egyenruhát is húzott és lesz még követője is, ugyanakkor ő az első nő, az önkéntes katonák között, vagyis az külön elegáns, hogy Szily László nem a férfiak valamelyikét pécézte ki magának… No, de ez már legyen az ő baja. Soros tábornoka kérdéseket is küldött Juhász Tündének, aki sajnos egy kicsit hibázott. Nem, nem azzal, hogy minden részletre kiterjedő választ adott a liberális újságírás emblematikus figurájának, hanem azzal, hogy ezt egy kicsit hosszan tette. Szily pedig nem is volt rest: azonnal kiforgatta Juhász Tünde szavait… 

Az egyenruhába öltöző kormánymegbízottak nem klasszikus tartalékosok, hanem alapvetően látvány- vagy médiakatonák.

Zanzásította Szily a választ. Hogy a médiakatona szó, hogy került ide azt nehéz megérteni. 

Meg aztán még azt is írja a 444, hogy: 

a legfontosabb katonai tevékenységük az, hogy nyilvános eseményeken néha egyenruhában jelennek meg, elvileg ezzel is népszerűsítve a tartalékosságot.

Pedig Juhász Tünde válaszában például az is benne van, hogy 

…tartalékos szolgálatunktól és főtiszti kinevezésüktől függetlenül – egyébként is sokrétű honvédelmi tevékenységet végzünk (például gazdaságmozgósítási vagy lakosság-ellátási feladatok), melyet jogszabály ír elő részünkre.

No, de nem ez a lényeg. Meg amúgy is kit érdekel, hogy mit válaszol a megkérdezett, ha van egy jó koncepció, amire fel lehet húzni egy jó kis propaganda-anyagot. A fontos az, hogy a liberális értelmiség köpködjön egy sort és a gazda is elégedett legyen. Katonai bakanccsal rúgott bele a 444 és Szily László egy nőbe (feministák, hol vagytok ilyenkor???), aki több területen is a hazáját szolgálja. 

Bravó!

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/45410/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?