Blogolj!

Jézus helyett menekültek a karácsonyi plakáton


Nem kis vihart kavart Olaszországban, amikor nemrég egy szicíliai iskolából kitették a Jézust és a Madonnát ábrázoló alkotásokat és eltörölték a reggeli imát arra hivatkozva, hogy az egy világi iskola.

Egészen furcsa dolgok történnek Olaszországban, amelyről eddig azt gondolhattuk, hogy ott aztán a katolikusok igazán otthon érezhetik magukat. 

Olaszországi tudósítónk hívta fel a figyelmünket a Libero Quotidanio című lapban megjelent cikkre, amely elképesztő dolgokról számol be. Az olaszoknál nagy vihart kavart az az eset, amikor egy törvényre hivatkozva kitették az egyik iskolából a Jézust és a Madonnát ábrázoló képeket, valamint eltörölték a reggeli imát. 

A lap beszámolója szerint Olaszországban nincs szabadság az oktatásban és a cikk szerzője szerint ez csak az előszele azoknak az idei vitáknak, amelyeknek korábban már volt előzménye, hiszen több alkalommal is belekötöttek már a jászol, a karácsonyi színjátékok, a mise és egy sor más létjogosultságába. 

"Elsősorban az egyházban történik valami egészen furcsa dolog, nem az iskolákban"

– fogalmaz a cikk. 

Amely így folytatódik: Isten emberré válásának a hírét Olaszországban mostanában helyettesítik valamiféle szociális, vagy szocialista prédiákációval, amelynek középpontjában a bevándorlók és a globális felmelegedés áll, ráadásul Ferenc pápa is ezekkel foglalkozik még karácsonykor, húsvétkor és a többi egyházi ünnepen is. 

A pápa egyébként 2015. november 15-én azt mondta, hogy a megváltáshoz nem kell misére járni, elég ha a szegényekről gondoskodunk, hiszen az elesettek állnak az Evangélium középpontjában, vagyis a szociális segítség fontosabb a krisztusi áldozatnál és az oltáriszentségnél is. Ezt a korábbi nyilatkozatát Ferenc pápa meg is erősítette. 

A plakát, amelyen Jézus helyett menekültek szerepelnek

A pápa megnyilvánulásait az olaszországi írás a teológia liberális irányba tolódásaként értékeli. És ha mindez nem lenne elég, akkor itt van Julian Carron, a Comunione e Liberazione (Közösség és Felszabadulás nevű katolikus csoport) vezetője olyan plakátot csináltatott karácsonyra, amelyen nincs jelen a gyermek Jézus, helyette egy menekülttábor szerepel. A cikk szerint ez a pápai és nem a keresztényi karácsony. 

Pedig – írja a cikk szerzője – a szegényeket mindenkinél többet segítő Assisi Szent Ferenc sem feledkezett meg a jászol fontosságáról, ő sem cserélte ki Jézust a szegényekre. Vagy példaként hozza Teréz anyát, aki szintén pártfogolta az elesetteket, ám a liberális teológiát pestisnek tekintette. 

A lap emlékeztet arra, hogy az elhajlások a hetvenes években jelentek meg az egyházban, akkor  Giacomo Biffi bíboros így beszélt erről: „Napjaink kereszténységének nagy veszélye, hogy lassacskán elpusztul, talán pont azért, mert mindenkivel kegyesen összhangban akar lenni a nagy közös humanitáriusságban és a világi piacokon is eladható értékek dicsőítésében”.

Visszatérve az említett plakátra: a kiadványon nem is üldözött kereszények, hanem leginkább mizulmánok. Persze igazán meglepő ebben sincs, hiszen annak idején Ferenc pápa sem keresztény menekült családokat hozott magával Leszbosz szigetéről, hanem muzulmánokat… 

Az újság emlékeztet arra is, hogy II. János Pál pápa 1993-ban osztotta meg egy misztikus látomását egy barátjával.

„Emlékezz rá, hogy látod majd a harmadik évezred Egyházát. Egy halálos sebtől sújtott Egyházat látok. Ez a seb mélyebb és fájdalmasabb, mint ebben az évezredben: iszlamizációnak nevezik. A muzulmánok el fogják lepni Európát. Hordákat látok jönni kelet felől Nyugatra. Ellepik Európát. Ti, a harmadik évezred Egyháza vissza kell, hogy tartsátok az inváziót. De nem fegyverekkel, mert a fegyverek már nem lesznek elégségesek. A hitetekkel kell harcolnotok, az egységben megélt hittel.”

Jézust bevándorlókkal helyettesíteni nem tűnik egységes hitnek, sokkal inkább teljes megadásnak… 

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/45399/pics/lead_800x600.jpg

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?