Blogolj!

Betonba öntött karácsony

Pintér M. Lajos

A szeretet ünnepéhez hozzánőttek a gépkarabélyos biztonságiak és a vásárvédő betontömbök.

Európa, tényleg ezt akartad?

Az őrület szétrágta az európai várakozást. A nyugodt ünnep már csak vágyakozás. Ordas farkasok leselkednek a bárányokra. Az elmúlt esztendők véres merényletei, a karácsonyi vásárok és közösségi események gázolásos, késeléses, robbantásos meggyalázásai óta a tiszta szeretetet, Jézus Krisztus születését gépkarabélyos biztonságiakkal és monumentális beton terelőelemekkel próbálják védeni az öreg kontinensen, Németországban, Ausztriában, de már Magyarországon is.

Advent beköszönte ismét magával hozta az ormótlan tömböket. A barbár brutalitás és az eszetlen önfeladás mementóiként gázolnak bele a mindennapokba. Földrészünk életösztönének jele az irónia – már megjelentek a német betonbunkereken a Mutti-graffitik, az „Ich schütze euch” „Megvédelek titeket”) üzenettel integető kancellárkópiák.

Igen, te tetted ezt.

Magyarország ma a nyugalom szigete a kontinentális viharban, ennek ellenére ugyanúgy páncélozza az adventet és a karácsonyt. A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója határozottan nyugtat: az ünnepi időszakban titkosszolgálati eszközökkel és nyílt fellépéssel – többek között rendőri erőkkel és műszaki akadályokkal – védik a biztonságot.

Titkosszolgálati eszközökkel védik a magyar adventet

Hosszú távon meghatározhatja a magyar és az európai jövőt az új uniós bevándorlási csomag, ezért az Országgyűlés, valamint a nemzeti konzultációs kérdőívre válaszolók támogatására is számít a kormány - erről Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója beszélt az M1-en.

Kezdünk hozzászokni – gondolhatják, gondolhatjuk. De hozzá lehet ehhez szokni?

Európa, te akartad ezt! Tényleg ezt akartad?

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/45270/pics/lead_800x600.jpg
advent,Angela Merkel,betontömb,biztonság,Európa,karácsony,karácsonyi vásár,migráció,migráns,Terrorizmus
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?