Nem volt hatos a lottón
Nyerőszámok: 2 (kettő), 14 (tizennégy), 27 (huszonhét), 32 (harminckettő), 36 (harminchat), 40 (negyven). Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt, az 5 találatos szelvényekre egyenként 332.755 forintot; a 4 találatos szelvényekre egyenként 7.765 forintot; 3 találatos szelvényekre egyenként 2 145 forintot fizetnek.
Blogolj!

Amikor a csípős paprika visszanyal


Képzavar a cím? Naná, hogy az. Pont annyira, mint a szegedi csípős blog szerzőjének minden szava.

Bevallom jó szögből láttam Tarnay Kristófot, a Független (haha) Diákparlament szegedi bástyáját a SzegedMa Klub szerdai fórumán, amelyen Palkovics László oktatási államtitkár válaszolt a kérdésekre. Fatális véletlen, de ha már így jártam, akkor jól megnéztem magamnak. Ismerős volt, de a kérdésig nem tudtam honnan, aztán rájöttem! Hallottam már érvelni a kormány ellen. Igen, jól olvassa. Nem valami mellett, hanem valami ellen. És ha ez még nem lenne elég momentum (Momentum), akkor felvillantok valamit a nem létező érvrendszerből: a hangerő. Úgy volt vele, hogy ha ő hangos, ha nagyon hangos, akkor biztos nyer. Nem nyert. Már csak azért sem, mert magasról tesz a demokrácia alapvető szabályaira, mint például arra, hogy az a párt nyeri a választásokat, amelyik a legtöbb szavazatot kapja, ráadásul, ha sok szavazatot kap, akkor a mellett álló milliók felhatalmazásának köszönhetően akár egyedül is módosíthat Alaptörvényt. Ilyen ez a hülye demokrácia… 

Palkovics: A magyar tanár ma is azt tanít, amit szeretne

Az oktatási államtitkár szerint túlértékelik az alaptantervet, gyakorlatilag már most akár 60 százalékkal eltérhet egy pedagógus a központi elképzelésektől. Más módon is segítenék a tanárokat, az eddigieknél rendszeresebb továbbképzésekkel, korszerű eszközökkel, szélessávú internettel látják el őket. A diákok sem maradnak ki: már szeptembertől kísérletképpen 30 ezer ötödikes kap tabletet tankönyv helyett.

No, de vissza Szegedre. 

Szóval ült hátul, majdnem egyedül ez a gyerek fiatalember és vélhetően nagyon készült a kérdésére, mert nem nagyon tudott odafigyelni a fórum érdemi tartalmára. Így vélhetően csak ezért nem hallotta, hogy Palkovics államtitkár kapott olyan krédéseket, amelyek esetében megizzadt és kerülte a választ. Ilyen volt például a normatíva, a a természettudományi karok, vagy éppen a magyar űrkutatás kérdése. Persze Tarnaynak nem érdeke beszámolni arról, hogy voltak olyan kérdések, amelyek nem estek jól az államtitkárnak, mert Tarnay eldöntötte, hogy mit ír majd a blogjában (a momentumos blogstaron) és súlykolta is lendületesen, ha már kiabálni nem lehetett. 

Aztán eljött a kérdés ideje és Tarnay szóra is emelkedett. Bár a kérdés összetett és hosszú volt, nem az a lényeg, hogy sikerült feltenni, hanem az, hogy a fiatalember nem vizelte le a bokáját közben. Annyira izgult, hogy még a nadrág szára is remegett, bele is kavarodott több alkalommal, amihez persze az is kellett, hogy a hosszú összetett mondatai közben többen fenhangon könyörögjenek neki, tegye már fel a kérdést…

Amúgy nem az a legfontosabb, hogy Tarnay mit kérdezett. A jelenség a fontos. Az, hogy jön egy ilyen Független (haha) Diákparlament és annak az embere, aki nyilván politikus szeretne lenni. Egy ilyen nyegle, hangoskodó, önmagát kis híján kérdés közben összeizguló ember szeretne érdemben beleszólni a haza dolgaiba.

Még szerencse, hogy a magyar választó megfontolt és ki tudja szűrni az alkalmatlanokat. 

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/45253/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Kristóf Ábel 2018-01-03 20:31:01
Látom, hiába az állami támogatás, ezt a cikket annyira kevesen olvasták el, hogy még üres a komment szekció. Nos, bár a névtelenségbe burkolózó szerző azzal vádol meg, hogy nem írtam a cikkemben kérdéseim és válaszaim tartalmáról, valójában, aki kattint, láthatja, hogy ez nem így volt. A kedves cikkszerző mielőtt paparazzi-fotót készít rólam, ha előtte szól, szívesen beszélgetek is vele, elmondom neki, mit képviselek. Nos, egyvalamit jól lát, valóban izgultam. De nem a tömeg miatt, a fél terem üres volt, ennél az FDP-nek bármely random beszélgetőestjén többen vannak, hanem kér dolog miatt: egyrészt a helyszínen épp nem ugrott fel valaki, hogy kikapja a kezemből a mikrofont, másrészt hogy végig tudjam mondani az összes kérdést, mielőtt a "függetlenobjektív" moderátor megvonná tőlem a szót. De legalább arccal-névvel vállaltam magam, nem úgy, mint "faecset" teszi. Azt nem tudom, honnan szedi, hogy momentumos lennék, vagy a Szegedi Csípős az lenne, de ez nem igaz amúgy.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?