Blogolj!

Ásotthalmon továbbra is tilos az iszlám viselet

Kecskés István

Sőt mecsetet sem szabad építeni a csongrádi településen. Az Alkotmánybíróság korábban megsemmisítette a ruházkodásra vonatkozó előírást, de a csongrádi községben ennek ellenére is újra megszavazták a képviselők.

Tavaly nagy port kavart, amikor a Toroczkai László vezette település képviselő-testülete elfogadta azt az előterjesztést, amely szerint megtiltják a teljes testet fedő muszlim női viseletet hordását, valamint azt is, hogy Ásotthalmon olyan propagandát terjesszenek, amely nem férfi és nő kapcsolatán alapuló házasságot, illetve szülő–gyerek viszonyon nyugvó családot hirdet.

Az első igen helyes, a második pedig teljesen érthető. Ugyanakkor az Alkotmánybíróság ugye megsemmisítette a rendelkezéseket, ám a képviselők most ennek ellenére is elfogadták újra. 

Toroczkai László, aki mára lényegében az egyetlen hiteles jobbikos vezéregyéniség marad – értsd: nem fordult ki önmagából és az elveiből –, a Facebook oldalán meg is indokolta, hogy miért és miként fogadták el újra az előterjesztést. 

Mától újra tilos a burka vagy a nikáb viselése Ásotthalom területén. Az Alkotmánybíróság ugyan megsemmisítette a tavalyi rendeletünket, de közben Ausztria is betiltotta a burka viselését, mi pedig most az osztrák törvény szövegét vettük alapul. Igaz, itt az "iszlám" szó nincs leírva, de az arcot teljesen elfedő ruhadarab igen.

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/45220/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?