Blogolj!

Lehallgatják azokat, akik építik a semmit?

Kecskés István

"Titkos lehallgatásra utaló különös dolgot tapasztalnak magyar politikusok, újságírók és civilek" – írja a HVG az eheti ajánlójában. Bizony. Titkos. Mint a szél.

Micsoda hülye egy lehallgatás az, amiről a célszemély közben tud. Mert ugye az akciónak pont az a lényege, hogy a lehallgatott, a folyamat közben ne tudjon róla, hogy minek áll a közepén, vagy minek az áldozata. Persze, legendákat mindannyian tudunk: ha visszhangzik, ha kattanást hallani, ha recseg – akkor biztos van még valaki a vonalban és nem feltétlenül Weiner elvtárs. 

No, de mit is ír a hogyishívják, vagyis esetünkben a HVG: 

Telefonjuk egyértelmű jelét adta annak, hogy megfigyelhetik őket. Az történik, hogy telefonhívás közben megszakad a vonal, és amíg az újrahívás tart, a készülék az egyik félnek kicsit felgyorsítva visszajátssza az eltelt 1-2 perc beszélgetését. Ez történt egyébként korábban a Párbeszéd és a DK politikusával, valamint – még a Gyurcsány-érában – egy oknyomozó újságíróval is.

Szóval azért szakad meg, hogy az előző 1-2 percet vissza tudják játszani és azt jól rögzíteni is lehessen. Kipróbáltam. Egy újrahívás kevesebb, mint 30 másodperc, vagyis ha csak ennyi idő van a visszajátszásra, akkor baromira fel kell gyorsítani a párbeszédet. Az ajánlóból az is kiderült, hogy ilyen módszerrel hallgattak le újságírót a Gyurcsány-érában is. 

Persze most nem sajtómunkásokat figyelnek meg, hanem az amúgy baromira nem létező Soros terv hazai apostolait, a soha ki nem tervelt nemzetközi összeesküvés magyar napszámosait. És akkor nézzük a baloldali, másként a HVG-s logikát: nincs ugye soros terv, de azokat akik ezt meg akarják valósítani lehallgatják. Szóval építik a semmit, de legalább mindent tudnak róluk a titkosszolgálatok… 

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/45164/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?