Blogolj!

Vona Gábor és Szél Bernadett 21. századi haláltánca

Pintér M. Lajos

Öles léptekkel halad a vérciki egymásra találás felé a Vona vezette Jobbik és a Széllel szárnyaló LMP. Hiába, a hatalomvágy nem ismer határokat, és minden árkot képes betemetni. Viccesen szomorú, tartalom és érzelem nélküli huszonegyezés ez a modern cyberrománc.

Lehetett volna más a politika. Talán. Most azonban úgy tűnik, a hangzatos szólamok ellenére is minden marad a régiben, sem az eszközök, sem a célok nem változnak. Öles léptekkel halad a vérciki egymásra találás felé a Vona vezette Jobbik és a Széllel szárnyaló LMP. Hiába, a hatalomvágy nem ismer határokat, és minden árkot képes betemetni. Még azt is megérhetjük, hogy a nemzetközileg elismert árokásó, Ron Werber segédkezik az egykori szitokgránátok által robbantott lyukak feltöltésben. Sőt, a modern magyar szivárványkoalíció akár a Momentummal is kiegészülhet, de ne szaladjunk ennyire előre, mert Németországból sem lett egy merkeli csettintésre Jamaika.

Vona Gábor a minap államférfiakra hajazó videóüzenetben hirdette meg a „hatalomtól mindeddig távol esők” nagy 21. századi megbékélését. Persze szigorúan csak a választást követően, a „történelmi szituáció” miatt, ha az Orbán-kormány leváltása „azt kívánja meg”, és ha „stratégiai kérdésekben” és „alapvetésekben” sikerül megállapodni, nos, akkor a Jobbik bizony hajlandó és nyitott a kompromisszumra „az ország érdekében” az LMP-vel (és akár a Momentummal). Az LMP nem is óvatoskodott, a megfontolt séta helyett sebtében berontott a tágra nyitott ajtón. Hadházy Ákos – és a párt más vezetői is – azonnal belenyalintottak a mézes bödönbe, mondván, kongresszusi határozatuk nem zárja ki a Jobbik-jobb elfogadását. Hiszen nekik csak azok a pártok „büdösek”, amelyek korábbi miniszterelnököt vonultatnak fel. (Ügyes...)

2017 adventjét tehát azzal köszönhetjük, hogy a cukrosodó szélsőjobb Szél-esre tárta néppárti jellegét, és a tizenkilencre tök alsót keresve keblére ölelte Szakasits Árpád dédunokájának korábban „szétlibsizett” egységét. A Szél–Hadházy–Schiffer–Werber-négyszögnek pedig sikerült a kör négyszögesítése, már amennyiben rádöbbentek, hogy az eddig „ronggyá antiszemitázott és -szélsőségesezett” Jobbik lehet más. Maga a magyar megújuló energia.

A politika porondján tehát menthetetlenül összenőnek, még ha nem is tartoztak össze. A törzsszavazóik értékválasztására közben magasról tesznek, úgyhogy ez az egész vircsaft talán polkorrekt, de cseppet sem korrekt. Ha együtt akarnak ugrani az ismeretlenbe, drótozzák magukat össze már az indulás előtt, a kész átverés show-kból már untig elegük van a magyar polgároknak. Klisé vagy nem, de tényleg többet érdemelnek ennél a bohócmatinénál.

A legkisebb közös többszörös nélküli identitások egy barba trükkel akarják áthidalni az áthidalhatatlant, azaz megcsókolni a közös nevezőt. Kisajátítanák ugyanis a 21. századot. A 21. századi srácok és lányok ezért megalkották a fogalmat, és hirdetik, hogy ők a 21. század pártjai, akik nem közösülnek a régmúlt rabjaival.

Felkészülnek: Gulyás Márton és a kétfarkúak.

Viccesen szomorú, tartalom és érzelem nélküli ez a huszonegyezés, ez a modern cyberrománc. Jobbik- és LMP-junkie-k, készüljetek, indul a virtuális haláltánc!

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/45131/pics/lead_800x600.jpg
Jobbik,lmp,Ron Werber,szél bernadett,választás,választás 2018,vona gábor
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?