Blogolj!

Ego, IQ, MSZP

Pintér M. Lajos

Egyszerre gyönyörű és tökéletes: ahogy a szocialista IQ birokra kel a szocialista egóval, és addig izmoznak, míg a vesztes a sírba száll. Ez a harc lesz a végső?

Szocialista szellemi sortűz á la Gőgös Zoltán.

Gőgös Zoltán fején találta ugyan a szöget, de nem látta meg a fától az erdőt. A Magyar Szocialista Párt elnökhelyettese a Közös Gulyás Mártont Mozgalom hétvégi Sas-kabaréján jó proletár módjára igyekezett megforgatni a sódert. Sürgette a nagy magyar ellenzéki összeboronálódást, hogy az azon görcsölők tegyenek már végre pontot a „sok-sok céltalan egyezkedés végére”, és a veszprémi példát ajánlotta mindenki figyelmébe, ahol egy „tökös” képviselőt találtak Kész Zoltán személyében. Ehhez nem kellett más – idézzük a tökös Gőgöst –,

„minthogy az egót legyőzze az IQ” a párton belül, no, ezt kellene most megpróbálni „magasabb szinten is”.

Ez olyan gyönyörű és tökéletes, hogy nem is kell magasabb szintre emelni, szinte látom lelki szemeim előtt! Ahogy a szocialista IQ birokra kel a szocialista egóval, és addig izmoznak, míg a vesztes a sírba száll. Ez a harc lesz a végső?

Gőgös elvtárs, csak higgadtan, csak óvatosan, nehogy a nagy erőlködésnek székrekedés nyögés legyen a vége! A szocialista párt elmúlt tizenöt éve Medgyessy száz napjától kezdve a 23 millió románnal riogatáson, az őszödi beszéden, Fletó búcsú- és pávatáncain át, Szanyi kapitány alpári felböffentésein, Kunhalmi Ági önkiröhögős (pia)kabaréján keresztül a migráció álproblémává nyilvánításig és Botka rákosista kampánykalandjáig nem egészen azt igazolja, hogy a vörös tál csordultig lenne IQ-val. Nem csoda, hogy a fiatalok, különösképpen az egyetemisták évek óta menekülnek a lejtmenetben lévő szegfűs brigád elől, és Botka nyárzáró szupertitkos értelmiségi találkozóján is minden és mindenki akadt az értelmiségieken kívül. Ennyit talán a szürkeállományról.

Ego tekintetében viszont bizonyosan nem kell félteni a szocialistákat, úgyhogy egyenlőtlennek tűnik a gőgösi küzdelem.

Az elnökhelyettes amúgy nemcsak nagy ho-ho-ho horgász és míves földmíves, de nagy franc is. Brutális botkistából örökös összefogóvá szelídült, miközben a párt kampánygurujává, de akár a még felfedezésre váró MSZP-IQ szimbólumává is válhat, hisz velős összegzéseivel méltán tarthat számot a politikatudomány Lenin-főiskolájának címzetes egyetemi tanári titulusára. A szegedi polgi vérbátor elmenekülésének napján például azt találta kiposztolni, hogy nem más kaszálta el a botkai bulit, minthogy

„a gazdagok nem akarnak fizetni, ami az ő helyzetükből érthető”, márpedig – figyeljenek, tudományos megközelítés következik! – „a szociáldemokráciának meg az a lényege, hogy a sok szegény ember érdekében ezt kikényszerítse”.

Puff neki! Eljött a pillanat, amikor az ego bedobja a törölközőt, és meghajlik az IQ előtt.

Pedig lehet még fokozni. Tovább is van a pápai kliségyárosból előbuggyant modern „Laci, te, hallod-e”: „Az a tudat vezesse a tetteinket, hogy minden rossz után jön valami jó.”

Mondjam még?

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/45028/pics/lead_800x600.jpg
Botka László,ego,Gőgös Zoltán,Gulyás Márton,Gyurcsány Ferenc,IQ,MSZP
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?