Blogolj!

Magyart alázott a román „becsületbíróság”

Pintér M. Lajos

A szánalmas dák viccbíróság képtelen megemészteni, hogy az erdélyi magyarság – világos módon – nem akarja megünnepelni Erdély Romániához csatolásának centenáriumát, ezért most Kelemen Hunor RMDSZ-elnökön tölti ki bosszúját.

Tőkés László után Kelemen Hunort is megfosztaná a Románia Csillaga kitüntetéstől az érdemrend becsületbíróságnak csúfolt hiteltelen gittegylete. Szerdán az egyik román hírtelevízióban jelentette be a tökéletlen tanács elnöke – aki nem mellesleg, és talán nem is véletlenül – a Román Hírszerző Szolgálat egykori igazgatója, hogy az RMDSZ elnökét „Romániát becsmérlő kijelentései miatt” szinte egyhangúlag méltatlannak találták a díjra, és felkérik az államfőt, bocsássa ki a kitüntetés visszavonásáról szóló rendeletet. Kelemen Hunor (elismerésének) sorsa Klaus Iohannis kezében van tehát, de mondjuk ki: itt valójában az a tét, hogy az államfő megmenti a románság becsületét ebben a gusztustalan ügyben.

Miért is hajtottak neki a híresen európai románok az erdélyi magyar politikusnak? Azért, mert az RMDSZ-elnök úgy vélekedett, hogy

az erdélyi magyarok nem fogják és nem is akarják megünnepelni az Erdély Romániához csatolását kimondó 1918-as Gyulafehérvári Nyilatkozat centenáriumát,

számukra nem lehet tűzijátékos fieszta a december 1-jei román nemzeti ünnep. A kolozsvári Szabadság című lapnak adott interjújában azt mondta:

„a románságnak el kell fogadnia, hogy mi (az erdélyi magyarság) nem fogjuk tudni és nem is akarjuk ünnepelni 1918-at”.

A románság azonban úgy tűnik, nem tudja és nem is akarja elfogadni a (kényszerű) együttélés kulturált, humánus játékszabályait, nem képes megérteni a magyarok érzéseit. Amit Kelemen Hunor mondott, az ugyanis nem becsmérlés, hanem tiszta őszinteség, az alapok kulturált, előremutató rögzítése, a közös jövő egyetlen lehetséges útja. Costin Georgescu „becsületelnök úr”, innen üzenem,

visszavonhattok még akárhány plecsnit, belegyalogolhattok még akárhány nemzettársunkba, ha a fene fenét eszik, akkor sem fognak veletek örömtüzet gyújtani az erdélyi magyarok! Komolyan gondoljátok, hogy még magasztalja is a hóhért az áldozat, mielőtt lesújt a bárd? Ezt az alávaló gerinctelenséget!

Nem! Nem! Soha! Az erdélyi magyarságban sokkal erősebb a tartás, az igazságérzet és az életösztön annál, minthogy arcon köpje saját magát, megtapossa a múltját, kitépje gyökereit.

Vajon miért hallgat ilyenkor az EU, mire véljük a brüsszeli síri csöndet, miért nem veri az asztalt Juncker, Tajani és a többi ultrademokrata? Hogy miért? Mert a süket fülek politikája a hosszú (nyugodt) élet (karrier) titka.

Georgescu, te tetted ezt!Costin Georgescu hírszerző! Románia fénylő csillagai vagytok ti, mind, valamennyien, úgy „csaknem egyhangúlag”! „Becsületbírótokkal”, a jeles erkölcscsősszel, a jogerősen elítélt Șerban Brădișteanu szívsebésszel, egykori szociáldemokrata szenátorral, aki 2015-ben egy év felfüggesztett szabadságvesztést „gyűjtött be” bűnpártolásért, amikor egy „laza fasza” kis könnyed kórházi beutalással próbálta megakadályozni, hogy az öngyilkosságot megkísérlő Adrian Năstase volt kormányfő esetében végrehajtsák a letöltendő börtönbüntetéséről szóló ítéletet. Meg magával a Románia Csillaga nagykeresztes, korszakalkotó Năstaséval, akit két alkalommal meszeltek el illegális kampányfinanszírozásért, zsarolásért és kenőpénz elfogadásáért összesen hat évre. Az ő becsületük ugyebár makulátlan...

Becsületelnök és társai! Ha ez a ti méltóságotok, akkor a Kelemen Hunorok és a Tőkés Lászlók büszkén lesznek a rabok között szabadok.

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/44848/pics/lead_800x600.jpg
becsületbíróság,Costin Georgescu,Erdély,Kelemen Hunor,Klaus Iohannis,románia,Románia Csillaga,Tőkés László
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?