Elvisszük az otthonodba a KŐFESZT-et! Kőfeszt-film 2019.09.29. 18:55 M5
hirdetés
Blogolj!

Szelényi szerint nem az a dolga a kormánynak, hogy súlyosabban büntesse az elkapott pedofilokat

A legjobb út az SZDSZ követésére: ne szavazd meg, hogy a pedofilokat eltiltsák örökre a nevelő tevékenységtől! S még meg is magyarázzák. Nincsenek szavaink. Vagy legalábbis nyomdafestéket eltűrőből nem sokat találtunk tarsolyunkban.

 

Még a magamfajta fiatalnak is a kimúlt szabad demokraták jutnak eszébe, amikor két p betűs szó, a pedofília és a politika egymás közelébe kerül. Alig tíz éve állt ki a párt honatyája Hankó Faragó Miklós azzal az ötlettel, hogy bizonyos feltételek mellett ne büntessék azt, aki saját felhasználásra, a 14. évét betöltött személy beleegyezésével készít pornográf felvételeket. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, de úgy tűnik, csak a pártok változnak, de a világnézetek nem.

Most Bajnai Gordon összefogásának maradéka mutatta meg, hogy kik a fontosak nekik, mikor arról kellett voksolni, eltiltsák-e örökre a pedofíliáért elítélteket a nevelő tevékenységtől. „A nemi élet szabadsága és a nemi erkölcs elleni bűncselekmény elkövetőjét, ha a bűncselekményt tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére követte el, végleges hatállyal el kell tiltani bármely olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll” – ez az a Büntető törvénykönyv-módosítás, amelyet három kiváló országgyűlési képviselő nem szavazott meg. Álljon itt a három tartózkodással voksoló neve: Szabó Szabolcs (Együtt), Szabó Tímea (Párbeszéd) és Szelényi Zsuzsanna (ex-Együtt).

Magyarázat persze mindig van. A két Szabó a hallgatást választotta. Cserébe viszont élmény meghallgatni Szelényit, aki nem meghúzta magát, hanem inkább feltöltött egy videót a Facebookra. Szerinte huszonöt bántalmazásból jó, ha egyre fény derül, s a neveléstől való eltiltással a maradék huszonnégyet nem tudjuk megvédeni. „A kormánynak nem az a dolga, hogy ezt a nagyon kevés ügyet még súlyosabban büntesse, hiszen ennek semmi következménye nincs a bántalmazottakra” – magyarázza. Úgy gondolja, az a fontos, hogy a közösség, a család, a pedagógus, a rendőr észrevegye, hogy mi történt. Arra mondjuk perceken át gondolkodva sem sikerült rájöjjünk, hogy a törvénymódosítás ebben mi akadályt jelentene, s vajon, miért jó, ha egy betegségéből soha ki nem gyógyulót újból áldozatai közé engedhetünk. Búcsúzóul inkább idézzük a Wikipédiáról szakterületeit: oktatáspolitika, az emberi jogok, a nők jogai. Vajon hogyan viszonyulhat azokhoz a kérdésekhez, amelyekhez nem ért?

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/44785/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?