Blogolj!

Kiszólt a lyuk a gödörből

Ragnar Volarus

Ki ne hallott volna arról, hogy a magyar labdarúgó-válogatott kikapott Luxemburgtól? És ki az, aki még nem rúgott bele a csapatba? Kevesen vannak, hiszen már többek közt Urbán Flórián is kifejtette véleményét. Most újabb két nevet húzhatunk ki a listáról. Nem is akármilyeneket.

Az első egy igazi futballszaktekintély, temérdek tapasztalattal és tökéletes helyesírással. Ja nem. Nézzék mit hozott össze Muszbek Mihály.

Az csak mellékes, hogy a helyesírás milyen, bár tartózkodnék az írásban történő megnyilvánulástól, amennyiben ennyire vagyok képes. Másrészt kicsit kellemetlen lehet ez a sok pálfordulás Muszbek úr életében, talán már szédül is. Hiszen az Eb idején a válogatott EB-szereplését teljes nézői és sportgazdasági sikernek értékelte. Ráadásul kiemelte, hogy "a válogatott sikere kapcsán dicséret illeti az MLSZ-t és a politikát is a visszafogottságért". Majd az andorrai vereséget követően már rossz volt a TAO, a politika, az elképzelés. Most pedig mindenki MONNYON LE!

Glázer Róbert

A másik komoly felszólaló viszont tovább ment, és futballszakmai szemmel nézve értékelt. Ő Glázer Róbert, aki a rangado.hu-nak nyilatkozott. Részletet olvashatnak:

- Már az első percekben világossá vált számomra, hogy fizikálisan, dinamikában és reakcióképességben már a legkisebb országok válogatottjai is felveszik velünk a harcot, vagy akár fölénk is nőnek. A mérkőzés egyértelműen erre mutatott rá – kezdte Glázer Róbert. - Abba nem akarok belemenni, hogy milyen összeállításban és hogyan játszottunk, mert nyilvánvalón építkezés folyik, és meg akarnak nézni mindenkit, de szeretném leszögezni, mindentől függetlenül a magyar válogatottnak le kell győznie Luxemburgot. Nyilván voltak összeállítási és védelmi hibák, és sajnos arról sem lehet beszélni, hogy gördülékeny, szép támadásaink lettek volna. Mentálisan is van gond, hiszen Lovrencsics Gergőnek ilyen hibát nem szabad elkövetnie, hogy kiállítatja magát.

Egyetértünk. A magyar válogatottnak meg kell vernie Luxemburgot. De hogyan - ha ahogy ő mondja -, fizikálisan, dinamikában és reakcióképességben is jobbak nálunk? Aztán nem akar belemenni az összeállításba és a játékba. Mégis így folytatja.

- Van véleményem a szerkezetről is, hiszen hosszú évtizedekig edzősködtem, és ez a felállás sem tetszik. Játsszunk négy-három-háromban, vagy négy-négy-kettőben.

Most akkor mégis bele akar menni a részletekbe?

- Elszomorít, hogy nem is láttam, hogy ezen a meccsen győzelmet arathatnánk, ez nagyon bosszantó - folytatta a 64 éves szakember. - Egykori szövetségi kapitányként tudom, hogy vannak előre lekötött meccsek, amelyeket le kell játszani, és azt is tudom, hogy sokszor nem állnak rendelkezésre fontos játékosok.

Egykori szövetségi kapitányként. Mennyire jól hangzik. Ebbe viszont menjünk bele. Glázer Róbert megbízott (ideiglenes) szövetségi kapitányként, 1991-ben 4 mérkőzésen irányította a magyar válogatottat. A mérleg? Két döntetlen és két vereség, egy rúgott és hat kapott gól.

- Korábban még Storck regnálása alatt többször fogalmaztam meg kritikát, hogy a válogatott együttes védekezése, pontrúgások elleni felállása nem volt ésszerű és előremutató. Na, ez a luxemburgi mérkőzésen kicsúcsosodott, és ez számomra rendkívül lehangoló volt. Minősíti a meccset, hogy olyan ideges voltam, többször elkapcsoltam a tévét.

Tovább is van, de csak további panaszáradat az utánpótlásneveléssel kapcsolatban (amiben egyébként ő is dolgozik) és így tovább.

Másrészt ugye kiemelte, hogy hosszú évtizedekig edzősködött. Legnagyobb - és egyetlen - sikere vezetőedzőként az Újpest FC-vel elnyert 1992-es Magyar Kupa. Egyébként ha George Leekens esetében szóvá tettük, hogy minden munkája 1-2 évig tartott, akkor bizony Glázer Róbertben a magyar George Leekenst tisztelhetjük.

Mindenki tudja, hogy gond van. De lépjünk már tovább azon, hogy a hibákat soroljuk. Valami megoldás esetleg? 

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/44679/pics/lead_800x600.jpg
hiteltelen,labdarúgás
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?