Blogolj!

Kovács László kiadta a vörös riasztást

Pintér M. Lajos

Méltatlanul kevés figyelmet kapott az elmúlt hét egyik legszenzációsabb interjúja, melyet Kovács László egykori sziklaszilárd külügyminiszter, a magyar érdekek rókamosolyú és hollóintelligenciájú képviselője, az öreg kontinens valaha volt legfeledhetetlenebb adó- és vámügyi biztosa adott. Nem máshol jelent meg ez a laza „Kovács-exkluzív”, mint Nyugati Fény nevezetű DK-hazaiban.

Még hisz a vörös szegfű erejében. Fotó: Origo

A magyarság (de legalábbis a párt) bölcse szuperközeli fejenagy-mozgóképeken is kinyilatkoztatva olyan elképesztő könnyedséggel mondja meg a tutit az MSZP mélyrepülésének hátteréről, mint ahogy egykoron a nemzet pici Egérkéje faképnél hagyta az agyban is szőrös keletnémet kétéltűeket. Hogy aszondja: 2010 óta „tétlenül vesztegettek el” éveket, illetve „elmaradt az okok elemzése és a tanulságok levonása.” És az önkritika, elvtársak, az önkritika, azt el ne feledjük! A halálra sértődött MSZMP-múmia tanítani való vezércsellel veri oda Botkának, hogy Rákosi-szlogennel kampányolt, és értelmetlenül fixírozta a gazdagokat, miközben nyolc hónap alatt egy kávéra sem volt hajlandó leülni hősünkkel, aki persze-persze „sem pénzre, sem pozícióra” nem tartott volna igényt, csak „használható tanácsokkal” látta volna el a tejfelesszájú, szertelen, önfejű és makacs szegedi Lenint.

A forradalom persze azóta megint felfalta saját gyermekeit.

Megvan annak a diszkrét bája, amikor Gyurcsány lapjában vagdalja sajátjait a szocik „méltatlanul” háttérbe szorított klasszikusa, úgy, hogy az osztásból úgy mellékesen az őszödi böszme – ki is gumibotozta visszafordíthatatlanul lejtmenetbe az MSZP-t? – és a jelenlegi főnök, az utolérhetetlen stratéga, Molnár Zsolt Gyula úgy „véletlenül” kimarad.

A 78 éves bugyihuszár amúgy telibe találja szarva közt a tőgyét.

„Téved az, aki a Fidesz 2014-es kétharmados győzelmét az összefogással magyarázza. Nem az összefogás volt a kudarcunk oka, hanem az, hogy az MSZP néhány hangadó politikusa mindenáron Mesterházy Attilát erőltette a sokkal alkalmasabb Bajnai Gordonnal szemben.”

Mióta vártunk erre: íme, megérkezett az igazi, félremagyarázhatatlan és megcáfolhatatlan vörös riasztás! Elég a töketlenkedésből, a mellébeszélésből, senki se kéresse tovább magát, tomboljon a balliberális politikai prostitúció. Boruljon mindenki össze a szociáldemokrata szociktól kezdve az européer Gyurcsányon, a fütyülő Juhászon, a pillekönnyű Szélen, a New Wave-Fegyőrön, a simulékony Fodoron és a csomagos Bokroson át Karácsonyig. Ha lehet, karácsonyig. Eső, szél, hó, fagy nem lehet akadály.

És miközben Orbán Viktor egy kávét kér, Laci bácsival is üljön már le valaki egy koffeinmentes kávéra. Egy hangadó, de csak úgy barátilag. Tudják: se pénz, se pozíció...

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/44447/pics/lead_800x600.jpg
baloldal,Botka László,Gyurcsány Ferenc,Kovács László,MSZP,összefogás,választás,választás 2018
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?