Blogolj!

Közhasznú román szervezet indított magyarokat gyalázó lapot


Certitudine (Bizonyosság) címmel vadnacionalista hetilapot indított a Romániai Hivatásos Újságírók Egyesülete (UZPR). Egyik munkatársa a székelyföldi Nagy Attila „Puli” – számolt be a maszol.ro oldal. 

Történik mindez az Európai Unió egyik országában. Nem, nem egy elmebeteg, kisebbségi komplexusos ökör kezd bele egy ilyen lap megjelentetésébe, hanem egy újságíró szervezet, ami azért más dimenzióba helyezi az egész történetet. Az, hogy egy sajtómunkásokat tömörítő szervezet áll az egész mögött elfogadottá teszi Romániában a magyarok gyűlöletét. Már csak azért is, mert ez az egyetlen olyan román újságíró szervezet, amelyet közhasznúnak ismer el az állam. 

Ízlelgessük: a magyarokat gyalázza egy közhasznú szervezet. Hogy nem szakad rájuk az ég!

Az internetes oldallal már korábban is rendelkező "újság" első számának „vezércikke” Eminescu – a nagy román nacionalista – írása, amelyben azt taglalja, hogy a magyarok semmit nem tettek hozzá az emberiség fejlődéséhez.

A hetente megjenő mocsok első számában például írást közöl arról az alkotmánymódosító javaslatról, amely betiltaná a magyar pártokat, a melegházasságot – utóbbit mondjuk értem… – illetve fenntartaná a román nép jogát arra, hogy a határok békés megváltoztatásával felszámolja a második világháború következményeit. Aztán előkerül ebben a szennylapban az is, hogy 1919-ben „a román bocskort felaggatták a magyar parlament épületére” és kicsit sajnálkoznak a fasiszta jelképek 2015-ös betiltásán is. 

Az újságírók zugfirkászok között többnyire mélyromán értelmiségiek (bocsánat a képzavarért) vannak, de ott van velük az a Nagy Attila is, aki korábban feljelentette azokat az önkormányzatokat, amelyek székely zászlót tűztek az épületükre. 

Ez a magyar nevű illető korábban a maszol.ro-nak nyilatkozta azt mondta, hogy ő bizony "amilyen magyar ügynek csak lehet, keresztbe tesz", a románság iránt komoly kulturális szimpátiát érez. 

Sosem értettem, hogy mindig van egy ilyen mocsok. Aki beszáll a román nacionalisták mellé firkálmányokat írni, vagy a román futballhuligánok magyarokat gyalázó szövegeit lefordítani. Az ilyenekre tényleg nincs szükség. Még Romániában sem. 

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/44362/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Éva 2017-11-03 16:55:38
Magyargyűlölet kint és bent. Védtelenek vagyunk. A magyar ügyeket is mindig magyarok árulták el, kint és bent. Akkor is maradunk, ha maroknyian is.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?