Blogolj!

Gyurcsány Ferenc utálja a magyarokat


Abban az esetben mindenképpen, ha a határokon túl élnek. Legalábbis erre lehet következtetni a DK elnökének újabb ámokfutásából.

Fotó: web.dkp.hu

Magyarország történetének eddig egyetlen beismerten hazug miniszterelnökének valami becsípődött a határon túli magyarokkal kapcsolatban. Emlékezhetünk – és sosem felejtjük el –, hogy a 2004. december 5-i, kettős állampolgárságról szóló népszavazás előtt arra bíztatta a szavazókat, hogy adják meg az elcsatolt részeken élőknek annak a lehetőségét, hogy papírjuk legyen a magyarságukról. 

És Gyurcsány Ferenc nem nyugszik. Lassan nyolc éve annak, hogy nemzettársaink is magyar állampolgárnak mondhatják magukat, sőt még szavazati joguk is van. Ez azonban nem tetszik a DK elnökének, aki ismét túl ment minden határon. Aláírásgyűjtést kezdeményez annak érdekében, hogy a határon túli magyarok ne szavazhassanak. 

Elképesztő… És nem maga a tény az – még csak nem is az, hogy Gyurcsány szűkítené a szavazati joggal rendelkező magyarok körét, vagyis csorbítaná a demokráciát… –, hanem az, hogy ez az ember nem érti az egészet. Úgy tesz, mint aki még életében nem járt az elcsatolt részeken és nem látta, hogy az anyaországnak feladata van Erdélyben, Kárpátalján, Vajdaságban, de még Felvidéken is. Nem tudja, ez a hazudós, hogy Kárpátalján a magyaroknak a magyar kormány épít óvodákat, mert az ukrán soha sem tenné meg? 

Szóval azt mondani, hogy az elcsatolt területen élő magyaroknak semmi közük ahhoz, hogy ki van Budapesten kormányon badarság. Nagyon nem mindegy nekik, hogy a jelenlegi kormány segíti-e őket a jövőben, vagy jön egy olyan, amelyik a szavazati jogukat is elvenné. Másként: egy olyan van, amely támogatja őket, netán egy olyan jön, amelyet egy olyan ember vezet, aki utálja a magyarokat. 

2
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/44257/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Éva 2017-11-02 13:13:08
Az elszakított területek Nagy-Magyarország részei, az ott élő testvéreinknek joguk van szavazni, erőszakkal vették el tőlük magyar állampolgárságukat, soha nem mondtak le róla önként. Végre elismertük a magyar állampolgársághoz való jogukat, ezzel együtt szavazati joguk is van, kétségbevonhatatlanul.
Válaszolok
Apáczai 2017-11-01 19:50:13
A gyurcsányi ötletnél aljasabb diszkriminációról még nem hallottam.
Aki 1945 előtt született pl. Váradon vagy Tordán, az szavazhat, aki meg 1946-ban, az már nem.

Ha valakiket ki kellene r4keszteni a szavazásból, akkor a nemzetellenes szélsőségeket, akik 1956-ban is a barikád másik oldaláról ágyúzták a megszállókkal együtt a szabadságharcosokat. Az Apró klánt meg a volt ÁVH-s ivadékokat.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?