Blogolj!

Mi lenne, ha Erdély, Kárpátalja, Felvidék, a Délvidék és a Vajdaság is függetlenedne?


A katalánok függetlenek lette de azért lenne még itt néhány terület, amely megérdemelné ugyanezt a státuszt. Mi lenne abból?

Tételezzük fel, hogy az elcsatolt magyar területek vezetése is függetlenedni akarna Romániától, Ukrajnától, Szerbiától, vagy éppen Szlovákiától – most vonatkoztassunk el attól, hogy utóbbi országból akkor nem sok maradna, ez más történet. Mit lépne a fejlett Nyugat, amelynek most a jelentős része felállva taposlja a katalánokat, hogy ki merték mondani, meg merték lépni. 

Mert az ugye biztos, hogy a felsorolt, magyar területeket birtokló országok vezetői fakéssel szúrnák magukat tökön, de mi lenne az európai (uniós) válasz? Könnyen kitalálhatjuk: minden ügyben kötelezetsségszegési eljárás várna ránk, minden lehetséges szankciót bevetnének a függetlenedni vágyók ellen és az anyaországgal szemben is. 

Nyilván ez csak egy feltételezés, de nem hiszem, hogy sokan vitatkoznának ezzel – ezt mutatja a tapasztalat. Pedig szó sincs arról, hogy visszacsatolnánk azokat, amiket elvettek tőlünk – az már álomszerű lenne –, pusztán arról van itt szó, hogy mondjuk a székelyek nem akarnak románok, a felvidékiek meg szlovákok lenni, ahogy a katalánok sem akarnak többé a spanyolokkal egy kalap alatt szerepelni. 

Bár nagy felbuzdulás lenne belőle, megtudnánk, hogy hol lakik az európai kettős mérce Istene, de azért a fene vigye, csak ki kellene próbálni. Legyen független mindenki, akinek ez jár!

Persze ez most az európai értékekkel egy kicsit szembemegy. Nem trendi most függetlennek és önálló nemzetnek lenni. Sőt… De azért egy próbát csak megérne. 

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/44133/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Éva 2017-10-28 17:21:37
Ha a fent említett országokat- kivéve Szlovákiát, mert már az késő- nem támogatná Magyarország abban, hogy az Eu tagjai lehessenek, vagy feltételekhez kötné jogosan, akkor nem is vágyálom a területi autonómia kiharcolása. Jugoszlávia szétesése, Szlovákia önállósodása nem is olyan régi. Közép-Európa legnagyobb magyar nemzetiségei is megérdemelnék ezt a státuszt. Még megérhetjük azt is, hogy Olaszország ismét városállamokból fog állni. Hajrá!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?