Blogolj!

A franciákat zavarja a kereszt


El kell távolítani Szent II. János Pál pápa szobráról a keresztet egy francia városban, mert – kapaszkodjanak meg – feltűnő és ellentétes az alkotmánnyal.

Ugye az ember első dühében csak melegebb éghajlatra küldené a döntéshozókat. Úgy ahogy vannak az alkotmányukkal együtt. A Magyar Kurír által idézett ítélet szerint 

elhelyezésénél és méreteinél fogva feltűnő jellegű, és mint ilyen, ellentétes a francia köztársaság világi jellegét előíró alkotmánnyal, valamint az egyház és az állam kettéválasztásáról rendelkező 1905. évi törvénnyel.

Vagyis a franciáknak nem a migránsok simogatása ment végleg az agyára, hanem már egy évszázada fordítva vannak bekötve a katolikus Európa nyugati felén. 

Korábban amúgy a nantes-i bíróság a szobor eltávolítására kötelezte Ploërmel elöljáróit, ám a pápa szobra végül a helyén maradhat, már csak a kereszt zavarja őket. Elképesztő… Sokan akarják megvédeni a katlikus Európát a bevándorlóktól, a migránsoktól, a terroristáktól. Lehet, hogy először saját magától kellene. 

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/44148/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Éva 2017-10-28 17:57:53
Eszement világ. Mégsem lehet félholdat, vagy tököt helyezni katolikus egyházfő szobra fölé. Mi köze az állam és egyház elválasztásának egy szoborhoz. Vagy az egész szobrot eltávolítják, és helyette elkérik az olaszoktól Mózes szobrát a kőtáblákkal, az nem sértené a "más" vallásúakat.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?