Blogolj!

Szocialista 56

Kecskés István

Nem megy ez nektek. Hagyjátok is a fenébe, nem kell erőltetni. Lerakjátok a koszorúkat kényszeredetten, de nem értitek, nem érzitek.

Két szocialista "politikus" járatta le magát az 1956-os évforduló kapcsán. Szanyi Tibor EP-képviselő szerint ugye nem a hazáért, a szabadságért, hanem egyenesen a szocializmusért harcoltak a hősök. Szentgyörgyi József halásztelki polgármester meg elmulasztott ünnepi beszédet mondani, vagy mondatni valakivel a városi megemlékezésen. 

Fura… 

Nem megy ez nektek, de nem is kell erőltetni. Nem érzitek a forradalom szellemiségét, nem tudjátok átélni, hogy mit jelent ez a megemlékezés a nemzetnek. Hazug módon, gépiesen, megfelelési kényszertől vezérelve odatesztek valamint az ünnepi asztalra, de nem szívből, hanem csak azért, mert kell. 

Pedig milyen szépeket lehetne írni, vagy mondani. A pesti és a vidéki hősökről, azokról akik az életüket adták egy eszméért, a szabadságért, a függetlenségért. Vagy megemlékezni a névtelen áldozatokról, akikről csak annyit tudunk, hogy az életüket adták a forradalom ideje alatt és az ő áldozatuknak is köszönhetjük, hogy most szabadon élhetünk, gondolkodhatunk, szerethetünk. 

Mert tudjátok szocialista felebarátaim, ami most van, azt is 1956-nak, a forradalom mártírjainak kell megköszönnünk. Ha ők nincsenek, akkor nincs 1990 felszabadulása sem. Nem mennek haza ruszkik és könnyen lehet, hogy még mindig az MSZMP lenne hatalmon. Azt meg talán ti sem szeretnétek, mert akkor nem lenne EP képviselői hely és talán polgármesteri poszt sem. Vagyis ti sem lennétek azok, akik most vagytok. Legyetek hálásak a mártíroknak és beszéljetek – beszéljetek! – róluk nagy tisztelettel. 

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/43964/pics/lead_800x600.jpg

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?