Blogolj!

Szanyi Tibor szerint 56-ban a szocializmusért harcoltak


A lényegében már nem is létező baloldal egyik legszórakoztatóbb figurája Szanyi Tibor. Néha olyanokat visz ki a Facebookra, hogy az embernek égnek áll a haja.

Így ugye október 22-én az ország minden normális állampolgára arra készül, hogy megemlékezzen 1956 hőseiről, mártírjairól. Akad, aki ünnepségekre megy, lesz olyan is aki otthon emlékezik és számtalan olyan honfitársunk is van, aki a Facebook oldalán posztol majd valamit. 

Szanyi Tibor, ezen a kellemes őszi hétévégn, valamikor szombaton kilenc óra körül fel is szaladt a közösségi oldalára és megosztott egy képet, valamint egy verset. A költemény maga a csoda, hiszen Márai Sándor Mennyből az angyal című költeményéről van szó. Van viszont felette egy kép, amelyen éppen egy ÁVO-s tiszt megkínzott testét köpi le egy nő. Szanyi véleménye: 

'Ünnephez' közeledvén....

Szanyit emiatt még a 444 is megfirkálta. Van ott is minden: utódpártozás, miegyéb. 

No, de a brüsszeli képviselő sem volt rest, jött is a replika a közösségi oldalon. Van benne két olyan mondat, hogy na még. 

Ünnepeljük a szabadságért, valamint a szocializmusért kiálló embereket, azaz ‘56 tényleges hőseit. (…) Nem ünnepeljük a lincselő csőcseléket.

Azt a mindenit! A "szocializmustért kiálló embereket"? Az nem lehet, hogy az 56-os tényleges hősök nem politikai eszmékért álltak ki, hanem Magyarországért? A barikád azonos oldalán, pont magasról tettek rá, hogy ki melyik oldalon áll. A cél volt a fontos: szabadság és demokrácia! Amúgy, akik a szocializmusért harcoltak, azok a barikád másik oldalán voltak. 

Aztán ugye nem ünneplünk lincselő csőcseléket. De nem ám! És például október 23-án nem is lincseltek meg senkit. Ellenben a kommunisták gyilkoltak már ezen a napon is. Lehet, hogy az is, aki a képen van. Nehéz napok voltak mindenkinek, de október 23. szent. Csak a hatalom gyilkolt. 

Amúgy meg Szanyiról ennyit (ásványvíz és gyümölcslé – majdnem beröhögtem): 

Magyarázó videó a Facebook megosztáshoz: "Idézem ezt a parasztot."

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/43931/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Éva 2017-10-23 09:39:51
A kommunisták nem képesek változni, örökre kártékony, neveletlen tahók maradnak, viszont nagyszerűen élősködnek még ma is rajtunk. A haza legnagyobb ellenségei, akár öregek, akák fiatalok, megtehetik: ez a legszörnyűbb!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?