Blogolj!

’56 kicsit másképp


Mindig is érdekelt a történelem és szeretted volna „igazából” is átélni? Akkor itt a remek alkalom, hogy részese legyél egy rendhagyó történelmi utazásnak és interaktív tanulmányi versenynek.

Miről is van szó? Az Időkapuk app segítségével bejárhatod október 23-tól az 1956-os forradalom és szabadságharc szimbolikus helyszíneit Budapesten. A versenyt a Hungarofest szervezi általános és középiskolai diákok számára, azzal a céllal, hogy 1956 hősei és a pesti srácok előtt egy interaktív vetélkedővel is tiszteleghessünk.

Hogyan zajlik? Ha már jelentkeztetek a játékra, akkor más csapatokkal egyszerre tesztelhetitek a történelmi tudásotokat és a kreativitásotokat, miközben színes feladatokat oldhattok meg közösen a forradalom és szabadságharc ikonikus fővárosi helyszínein.

Hogyan jelentkezhetsz? Ha 12 és 18 év közötti diák vagy, akkor 3-6 fős csapatokban jelentkezhettek erre a nem mindennapi utazásra, és csak annyi a dolgotok, hogy itt regisztráltok és kitöltötök egy 1956-hoz kapcsolódó kvízt. A játékhoz kapcsolódó Időkapuk appot is innen tudod letölteni.

Ha túljutottatok az első akadályon, jöhet a játék második fordulója, ahol a mobilapplikáció segítségével járhattok be az 1956-os forradalomhoz és szabadságharchoz kapcsolódó hat történelmi helyszínt Budapesten. Itt annyi a dolgotok, hogy október 23-tól november 4-ig lankadatlanul megoldotok különböző kreatív feladatokat.

A feladatokat mindig a helyszínre érkezve kapjátok majd meg az applikáción keresztül. Az (egyik) legjobb az egészben, hogy ehhez még internetkapcsolatra sem lesz szükségetek, csak a feladatok beküldésekor, a játék befejezése után.

A győztes csapatok pedig értékes fesztiválbérletet nyernek a Hungarofest Nonprofit Kft. jóvoltából.

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/43892/pics/lead_800x600.jpg
1956,forradalom,Időkapuk,tanulmányi verseny
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?