Blogolj!

Andy Vajna megríkatta Botkát

Pintér M. Lajos

Tizenkilenc napi bujkálás után előbukkant Botka László, az MSZP bukott miniszterelnök-jelöltje, akit viharosan remegő hangú lemondása óta először láttak a napfény őszi színpompába öltözött városában. A szegedi polgármesterré visszafokozott magyar Macron a sajtó szabadságáért gyújtott mécsest – természetesen szigorúan magánemberként.

A Fidelitas vigasztalta a pityergő Botkát.

Botka – állítása szerint – az Andy Vajna érdekeltségébe került Délmagyarország című Csongrád megyei napilag függetlenségét siratta el. Szűk száz demonstráló között, akik között döntő többségben voltak a balliberális politikusok, helyi képviselők, aktivisták, önkormányzati dolgozók, de felbukkant a Komócsin-korszak egykori III/III-as főhadnagya és századosa is mint a szabad sajtó őre. Olyannyira civilre sikerült a civilnek álcázott happening, hogy az MSZP Vallásos Tagozata Szegedi Csoportjának vezetője mondott – persze népművelőként (sic!) – gyászbeszédet.

Botka néma maradt, talán kínos lett volna ilyen érdektelenség közepette a markonyi táborhoz szólnia. Közösségi oldalán „az európai, sokszínű, szabad és szolidáris Szeged nagyszerű jelképét” búcsúztatta, miközben azzal riogatta a népet, hogy „a kultúra és az igazság (sic!) helyett jön a hazug, gyűlölködő Fidesz-propaganda”. Harcra, bojkottra is hívta a lakosokat.

A szocialista krokodilkönnyek persze ezúttal is hamisak és álságosak. „Az európai demokrata” Botka az államszocialista múltban gyökerező sajtószabadsága abban merült ki eddig, hogy a hozzá feltétel nélkül lojális – szegedi rendszerét 2002 óta balról hatékonyan megtámasztó – médiában fényezte és sztároltatta magát, a más értékrendet képviselő sajtóterméket pedig mikor burkoltan, mikor nyíltan tiltólistára tette. Menekül a jobboldali újságírók elől, hisz csak hazai pályán érzi komfortosan magát.

A botkai „három T-s” rendszerben a Délmagyarország a „támogat” polcról a „tiltra” hullott le.

A krokodilkönnyek az elveszített befolyásért potyogtak.

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/43896/pics/lead_800x600.jpg
Botka László,Délmagyarország,demonstráció,sajtó,Szeged
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?