Blogolj!

Még csak vád van, de Marton Lászlót már elítélték és a bélyeg örök


"Elnézést Virág elvtárs, de ez az ítélet" – mondta Pelikán József gátőr a Tanú című filmben, amikor véletlenül a vallomása helyett egy másik papírt kapott a kezébe. Marton László még csak vallomást sem tett sehol, de sokan már el is ítélték.

A vád elhangzott és már az ítélet is megszületett. Marton Lászlóról, a Vígszínház főrendezőjéről, azt állította Sárosdi Lilla színésznő, hogy korábban egy BMW hátsó ülésén zaklatta. Egészen pontosan arról beszélt, hogy orális szexre akarta kényszeríteni húsz évvel ezelőtt.

Ha a színésznő igazat mond, akkor Martont a bíróságnak el kell ítélnie.

Az egész ügy úgy ahogy van, egy mocskos, XXI. századi történet ez és most vonatkoztassunk el minden szereplő személyétől. Nem érdekes, hogy Martont korábban Kossuth-díjjal tüntették ki és az sem számít, hogy Sárosdi Lilla férje a Krétakör alapítója Schilling Árpád. (Csak érdekességként jegyezzük meg, hogy a Krétakörben pallérozódott Gulyás Márton is, de ez tényleg mellékszál.) Semmi sem számít, csak az, ami körülvesz egy ilyen ügyet.

Miután húsz évvel az események után egy nő előállt a történetével felbolydult a színi világ. Közlemények érték egymást, mindenki elítélte az erőszakos cselekményt – tegyük hozzá, teljes joggal! A gyanúsítottat viszont senki – gondolom, ártatlanság vélelme, vagy mi…

Egészen eddig, mert most a Színház- és Filmművészeti Egyetem Hallgatói Önkormányzata is beszállt ebbe a drámába. Azt követelik, hogy függesszék fel Martont, amíg be nem bizonyosodik a bűnössége, vagy az ártatlansága. Súlyos szavak és valahogy azt olvassa ki az ember a sorok közöl, hogy a hallgatók nagyon nem szeretnék, hogy a rendező ártatlanságára derülne fény. Mint ahogy a mélyen tisztelt feministák is azonnal felhúznák Martont micsodájánál fogva a Szabadságszobor tetejére.

Elítélték.

Elítélték miközben van egy állítás és egy tagadás.

Milyen hülye világot élünk?

Részinformációk alapján döntöttek egy emberről, akit megvádolt egy másik. Amúgy Marton, a feltételezett bűncselekmény idején éppen 54 éves volt. Ettől persze még zaklathatott másokat, ezt csak úgy rögzítsük a történet részletei miatt.

A kimondatlan ítélet meghozatala mellett van egy másik súlyos ügy is. Marton Lászlót megbélyegezték. Mert mi van, ha kiderül, hogy ártatlan? Rosszabb: mi van, ha arra derül fény, hogy ez az egész nem bizonyítható? A jogilag ártatlan emberen örökéletre szóló bélyeg marad.

Ha Marton bűnössége bebizonyosodik, akkor azonnal ítéljék el, zárják be. És mi lesz akkor, ha az derül ki, hogy semmi sem úgy történt, ahogy Sárosdi Lilla ezt állította? Bukik egy rágalmazási pert Martonnal szemben és minden megy tovább, mert ő nem kerül majd börtönbe. Sőt a bélyeg is lekopik majd róla.

 

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/43883/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Éva 2017-10-20 17:34:23
Ha ez így folytatódik, hogy öregedő színésznőcskék ezer lovagjuk közül épp arra az egyre emlékeznek, szégyellni kezdem magam, hogy nőnek születtem. A férfiak nagy része teljesen kiszolgáltatottá válik, mert a nők rosszabbik része hajlamos visszaélni, zsarolni a férfit. Számos házasság is ezért keseredik meg. Miért nem tudják elfogadni azt a tényt, hogy nő és férfi között nincs különbözőség? Elemi szükségük van egymásra. Sajnos -tisztelet a kivételnek- sok nőben van hajlandóság prostitualizációra előnyökért. Az abberáltakat természetesen kizárom a véleményemből, más dolog.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?