Blogolj!

Dárdai Pál és Berlin féltérden

Kecskés István

Bevallom, hogy kedvelem Dárdai Pált és ha rajtam múlna örökre ő lenne a magyar szövetségi kapitány. De nem örülök, hogy térdre kényszerítették.

A Hertha BSC kiáll a tolerancia és a felelősségtudat mellett – írta a klub a Twitter oldalán. Ezért ereszkedtek féltérdre a játékosok és az edzők a szombati bajnoki meccs előtt. Mint írják egy későbbi posztban, Berlinben is egyre többféle ember él, akiknek el kell fogadniuk egymást. 

Nyilván nem tudjuk, hogy ez az egész kinek a fejéből pattant ki, de nyilván sokat gondolkodtak rajta a klub marketingesei. Ügyesek, hiszen a Hertha bekerült a világsajtóba. Nekem annyira nem tetszik ez az egész és nem azért, mert a tolerancia mellett állnak ki – illetve térdelnek le – a berlini focisták, toleráns vagyok én még velük is. Egyszerűen rémesen mutat huszonegynéhány térdelő férfi. 

A féltérdre ereszkedés a megadás jelképe is. Berlin megadta magát? Az nem lehet. Még akkor sem, ha minden jel arra vall, hogy gyakorlatilag már el is esett… Pláne nem adhatja fel egy egész futballcsapat edzőstül, igazgatóstúl. Olyan nincs. Dárdai Pál sem olyan, ezt mi aztán végképp tudjuk, hiszen ma már még világosabban látjuk, hogy a válogatott esetében miből épített várat. 

Dárdai Pál megítélése persze ettől nem változik. Valahogy van egy olyan érzésem, hogy volt már a berlini klub vezetőinek olyan kérése, amit szívesebben teljesített. Fegyelmezett ember… 

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/43620/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?