Blogolj!

Ne oszlassák fel a Jobbikot!

Baj van a Jobbikkal. A párt gazdálkodását a plakátkampány miatt vizsgálják, s már az is felvetődött, hogy föloszlatják a mozgalmat. Ne tegyék!

"Lélekben, gyakorlatban is fel vagyok készülve a párt föloszlatására" – idézi a HVG Vona Gábort, a Jobbik elnökét. 

Gyanús, hogy a Jobbik törvényeket sért a plakátkampányaival. Gyanús, hogy a párt finanszírozásával nincs minden rendben. Sok minden gyanús, amelyek alapján az ügyész akár a párt feloszlatását is kezdeményezheti. 

Tilos ilyet kérni – megfelelni a kérésnek meg pláne, mert adott esetben a törvények figyelmen kívül hagyásáról van szó –, de ne csinálják!

Még csak egy kósza kísérletet se tegyenek arra, hogy feloszlatja a Jobbikot! Ne adjanak ezzel Jolly Jokert a szélsőjobboldaliként, a baloldali szavazókra is vadászó pártnak! Mert, ha csak egyszer is komolyan felvetődik a párt föloszlatásának lehetősége, akkor olyan kampányba kezd majd a Jobbik, hogy a fal adja a másikat. Lesz ott minden: diktatúra, egypártrendszer, miegyéb… Minden demagóg hülyeség előkerül majd. 

Már csak azért se, mert igencsak szórakoztató, ahogy a párt napról-napra távolodik eredeti identitásától – ma már szó sincs arról, hogy be kellene börtönözni a melegeket, nem köpködnek dunaparti cipőkbe sem – és keres valami olyan szivárványos utat, amilyen talán nincs is. Aztán ott van a félig ki is mondott fenyegetés, amely szerint, ha bekövetkezik a párt föloszlatása – tételezzük fel, hogy jogosan –, akkor bizony utcára vonulnak a hívei. Az meg nem jó, mert a fenének sem hiányzik, hogy a jobb- és a baloldali szélsőség egyszerre hisztizzen az utcán. 

Hagyják a Jobbikot úgy ahogy van. Jövő tavasszal kiderül, hogy mit gondolna róla a választók. Ha hinni lehet a közvéleménykutatásoknak, akkor majd az emberek kimondják az ítéletet, ami ha nem is fölszámolás lesz, de a helyére kerül majd a mozgalom. 

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/43509/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Éva 2017-10-15 17:51:56
Vona úr szerintem már nagyon szeretné ha feloszlatnák a Jobbikot, feltámadhatna Ballikként.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?