Blogolj!

Ujhelyi már a spájzban van

Pintér M. Lajos

A ravasz és számító szocialista matematikus másik zsebében turkál.

Szórakoztató műfajt teremtett Ujhelyi István szocialista EP-képviselő, aki Orbán Viktor 2014-es tusványosi beszéde óta minden vasárnap nyílt levéllel bombázza – nem nagyon létező – híveit, illetve az erre igen kevéssé fogékony magyar sajtót. Az október 2-án Botka „Rolex” Lacival együtt saját magát a politikai piszoárba fojtó politikus immár százhatvanegyedik alkalommal örvendeztette meg törzsközönségét a szokásos heti hazaárulással pamfletjével. Szeged Brüsszelbe politikailag száműzött emigrált „büszkesége”, a jeles „európai demokrata” ezúttal jeges Szeviép-verítékkel a halántékán a magyar ellenzéki különindulás mögött meghúzódó úgynevezett titkos érvek felkutatására és feltárására vállalkozik.

Aztán effektíve a mások zsebében turkál.

De hallgassuk magát, a bukott MSZP-alelnököt!

„A Fidesz által megkonstruált választási rendszer ugyanis azokat a szervezeteket, amelyek önálló listát állítanak (az egyéni jelöltek indulásának különtámogatása mellett) jelentős összeggel támogatják(sic!) állami pénzből. Az a párt, amelyik minimum 27 saját jelöltet és ezután saját, önálló listát állít (ez része lehet egy sokak által szorgalmazott koordinált indulásnak), máris 150 millió forint állami támogatásban részesül, ha mindegyik körzetben saját maga indul és saját listát is állít (ilyenről is tudunk), akkor már több mint 700 millió is lehet a közpénzbevétel; az egyéni jelöltek után járó egy-egymillióval együtt. Nem állítom, hogy a gerinctelen bizniszpártokon kívül a demokratikus kormányváltást zászlajukra tűző, tisztességes politikai erők között is lenne olyan, amelyik kizárólag a nettó pénzhajhászás miatt indul mindenkitől távolságot tartva, de azt igenis állítom, hogy a közös indulást és közös listát javasoló stratégiával szembeni ellenkezésük egyik motivációja a sikertelen kormányváltás esetére történő spájzolás volt. Állítom, hogy Botka ezzel kapcsolatos határozott kiállása és újszerű, a fideszes választási csapdákat részint kikerülő javaslata emiatt (is) került végül elutasításra(sic!).”

A brüsszeli zászlót lengető gerinces bizniszpolitikusunk tehát nettó nem kevesebbet állít, minthogy a legtöbben bizony az állami párttámogatásra játszanak ahelyett, hogy a kormányváltás fáradságaival vesződnének, netán stratégiát alkotnának Magyarország jelenéről és jövőjéről. A koordinált indulásról való üzengetésnél nemcsak a lóláb, de maga a ló is kilóg, hogy az újabb levél a Gyurcsánynak való (vérszegény) visszamagyarázás jegyében (is) került papírra vetésre. Igaza van Kövér Lászlónak, ez nem több, de nem is kevesebb, mint a mi kis magyar baloldali Muppet Show”-nk, melynek szereplői képtelenek átlépni korlátaikat.

Miközben Ujhelyi és Botka saját magukat rúgták fel úgy, hogy a labda a közelben sem volt, elsüllyedtek politikai botrányaik mocsarában, igyekeznek a fekáliát mindenki másra szétkenni. Ami – állítom – a kétségbeesettség és a tehetségtelenség jele. De még sokatmondóbb Ujhelyi „diszkrét” értekezése a spájzról és a pénzhajhászásról.

Ki mint él, úgy ítél; ugyebár.

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/43340/pics/lead_800x600.jpeg
Botka László,Brüsszel,DK,Európai Parlament,Európai Unió,Gyurcsány Ferenc,MSZP,Ujhelyi István
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?