Nem volt telitalálat a hatos lottón
Nyerőszámok: 15, 21, 22, 23, 28, 39 Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt; az 5 találatos szelvényekre 132 875; a 4 találatos szelvényekre 11 285; a 3 találatos szelvényekre 2440 forintot fizetnek.
Blogolj!

A bukott Botka fejlődése és szolidaritása


Hogyan is értelmezi a fejlődést és a szolidaritást a politikai értelemben hullává vált Vaci Laci?

Fotó: Botka László Facebook-oldala

Megszületett Botka első Facebook-megszólalása a lemondása után – kürtölte szét a világháló közönségének az örömhírt a HVG Online kedden este. Másfél nappal a szegedi B-nap után (amit persze Szanyi Tibor után szabadon akár SZ-napnak is elkeresztelhetnénk.)

Az MSZP bukott, „politikai hullává” vált egykori üdvöskéjére és a balliberális portálra egyaránt érvényes a mondás, jobban tették volna, ha csendben maradnak.

A HVG azt olvassa ki Vaci Laci a támogatóinak írt köszönő soraiból, hogy „most már csak Szeged érdekli, csak a városra fog koncentrálni”. Mit is ígér a vörös hajóról dicstelenül menekülő kérészéletű kapitány? „Minden erőmmel azon leszek, hogy Szeged továbbra is a fejlődés és a szolidaritás városa legyen.”

Két, nem is olyan apró bökkenő van ezzel a tétellel. A Botka-korszak tizenöt évében Szeged útját számos jelzővel lehetne illetni, de a fejlődés és a szolidaritás messze elkerülte a napfényvárost. Sorra zártak be a valaha volt termelőegységek, leépítették az ipart, komoly cégeket nem tudott vagy nem is akart idecsábítani a gazdaságfejlesztésre teljesen érzéketlen városvezetés, így a helyi iparűzési adóbevételek drámai mértékben elmaradtak a hasonló méretű településekhez képest. Szegedet Mercedes-sebességgel körözték le határon inneni és túli riválisai, elveszítette esélyét a régióközponti szerepre. A fiatalok menekülnek a városból, mert nem kínál számukra jövőképet. Ha címert kellene tervezni a belvárosnak, a legtalálóbb jelkép egy bezárt, lelakatolt üzlet lenne.

Botka László városa gazdasági tekintetben kiüresedett.

Szeged szolidaritást hirdető fura ura az elmúlt években többször záratta ki a városházáról, a nyílt közgyűlési ülésekről azokat a lakosokat, aki szót mertek (volna) ellene emelni. Országosan hírhedté vált arrogáns vezetési stílus, pártpolitikai motivációtól fűtötten és személyes bosszútól vezérelve meghekkelt közgyűlési frakció, kigolyózott bizottsági tag, ellopott részönkormányzatiság, elterelt buszjáratok hangos botrányai, egyeztetések nélkül eldózerolt piaci pavilonok, ellehetetlenített kiskereskedők, tiltakozások ellenére bezárt óvodák kísérik dicstelen politikai pályáját.

A Szegedi Együttműködés Rendszerében csak a polgármester személye és a szocialista párt iránt végletekig lojális sleppnek jutott hely.

Fejlődés és szolidaritás – harsogja Botka László. Meg is van, mire gondol! Mialatt Rolex Laci jókat üdülgetett a Maldívon, és mélytengeri búvárkodással múlatta idejét, Szeged városában hatalmasat szakítottak a „Botkáéknak kedves gazdagok”, akiknek hol ingyenes parkolóbérlet jutott, hol a kifizetetlen, tönkretett alvállalkozók által máig hiába keresett milliárdokból zsírosodhattak. A szolidaritás pedig leginkább a migránsoknak szólt, akiknek a 2015-ös áradat csúcspontján önkormányzati erőforrást is igénybe véve egyfajta átmeneti tábort rendeztek be a nagyállomáson (megfordult a városban néhány későbbi nyugat-európai terrorista, oda se neki, jó szót és szíveslátást kapott!), az első számú migránssimogató helyi szervezet pedig évekig ingyen használhatta raktárnak az egyik bezárt iskolaépületet.

Tegyünk igazságot: Szegeden tényleg tetten érhető a fejlődés és a szolidaritás!

Mégis: ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna...

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/43173/pics/lead_800x600.jpg
Botka László,MSZP,Szeged
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
roza 2017-10-04 22:14:41
Úgyan nem kell mindent elhinni a Flétó már dörzsöli a tenyerét.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?