Nem volt telitalálat a hatos lottón
Nyerőszámok: 15, 21, 22, 23, 28, 39 Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt; az 5 találatos szelvényekre 132 875; a 4 találatos szelvényekre 11 285; a 3 találatos szelvényekre 2440 forintot fizetnek.
Blogolj!

Spanyolország, Magyarország, Székelyföld és az európai kettős mérce

Kecskés István

A spanyolok – egészen pontosan a rendőrök – szó szerint lábbal tiporták a demokráciát. Mi lesz ebből? Semmi…

Nézzük a hírt magát: 

Katalónia 5,34 millió voksolásra jogosult polgárából mintegy 2,26 millióan járultak az urnákhoz, ami 42,3 százalékos részvételt jelent. Közülük mintegy 2,02 millióan voksoltak az autonóm régió függetlenségére, hozzávetőleg 8 százalék nem támogatta a függetlenséget, a többiek érvénytelen vagy üres szavazólapot dobtak az urnába. 15 ezer szavazat számlálása még folyamatban van, a spanyol rendőrség által lefoglalt szavazólapok tartalmát pedig nem ismerhetik.

Vagyis a katalánok döntöttek. Hogy mi áll ennek az egésznek a hátterében, hogy mennyire volt ez a voksolás tiltakozás a spanyol arrogancia ellen, azt most hagyjuk. Nem ez az érdekes. 

Hanem az, hogy bejárta a világot egy csomó kép, amelyeken a spanyol rendőrök nőket ütnek, rúgnak, férfiakat rángatnak és vernek. Azért, hogy ne szavazzanak, hogy ne élhessenek a demokratikus jogukkal. Az Európai Unió, amely pedig védi a polgárok jogait mit tett ebben az ügyben? Hallgat, mint az a bizonyos a fűben. 

Illetve bárcsak azt tenné. Nézzünk egy másik hírt: 

A spanyol alkotmány alapján a katalán népszavazás jogszerűtlen volt. Amennyiben a referendum az ország alkotmánya szerint zajlott volna, akkor az azt jelentené, hogy a terület az Európai Unión kívülre kerülne - jelentette ki Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke hétfőn.

Juncker hangsúlyozta, hogy a Katalónia elszakadásáról szóló, vasárnap tartott népszavazás Spanyolország belső ügye, amelyet Madridnak az ország alkotmányos rendjével összhangban kell kezelnie.

Megfogta a lényeget… 

A rendőri brutalitással nem foglalkozik, csak annyit, hogy legyen béke. 

Csak egy pillanatra gondolkodjunk el azon, hogy mi lett volna abban a nem várt esetben, ha egy kormánypárti szavazó Budapesten megpöcköli a fülét egy ellenzékinek tavaly, amikor a kvóták ügyében szavaztunk. 

Úgy kivágtak volna minket az Unióból, hogy a lábunk nem érte volna a földet. 

És mi lesz akkor, ha esetleg azt mondják a székelyek – mondják!!! –, hogy függetlenedni akarnak Romániától? Bele sem merek gondolni, hogy micsoda földindulás lenne belőle. Csak úgy a kettős mérce jegyében. 

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/43119/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?