Nem volt telitalálat a hatos lottón
Nyerőszámok: 15, 21, 22, 23, 28, 39 Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt; az 5 találatos szelvényekre 132 875; a 4 találatos szelvényekre 11 285; a 3 találatos szelvényekre 2440 forintot fizetnek.
Blogolj!

Szél fújta lufi

Kecskés István

Szél Bernadett programot hirdetett a Facebookon. Nem, nem arról van szó, hogy mikor megy kávézni a többiekkel, hanem ez bizony ez választási program. Nagyon kemény. 

A zöldpárt vezetője hét pontban foglalta össze, hogy miért kellene rá szavazni és mi lesz akkor, ha majd ő lesz az Orbán Viktor. Az már önmagában remek, hogy ha csak hét passzus van, mert akkor azért olyan nagy baj nem lehet. No, de fussuk át ezeket a kiváló gondolatokat. 

1. Visszavesszük a pénzünket!

Azonnal tessék bemenni a rendőrségre, feljelentést kell tenni, ha valaki elvette a bukszáját! Semmiképpen se bíráskodjon ön! A pont részletezése, amúgy azzal kezdődik, hogy vissza kell foglalniuk az LMP-seknek a parlamentet. Vissza? Sosem volt az övék… 

2. Felszámoljuk a bérválságot!

Kérem ne tegyék! Van ismerősöm, akinek az elmúlt években megduplázódott a havi bevétele, pedig egészségügyi alkalmazott és nem főorvos. Na most ha ez a válsága a béreknek, akkor fel ne számolják, mert marha idegesek lesznek sokan! Az is benne van még ebben a passzusban, hogy hazánk akkor lesz sikeres, ha saját lábára áll. Nem is akkor, ha Szél Bernadettére, mert akkor ugye az ember megbillen, a politikushölgynek meg fáj. De! Ugye emlékszik még mindenki, hogy hazaküldött a kormány egy IMF nevű céget…

3. A magyar kis- és középvállalkozások lesznek az új stratégiai partnerek!

No, fene! Megvan a csőben a lyuk? "A mi kormányzásunk esetén nem az amúgy is erős külföldi nagyvállalatok fognak kedvezményeket kapni" – áll a programcsomagban. Kérem eddig azért tetszettek izélgetni a kormányt, mert "sarcolta" a multikat. Mi ez a pálfordulás – esetünkben persze szélfordulás? 

4. Világszínvonalú oktatást teremtünk!

Derék! És ravasz! Mert az van leírva, hogy visszaadják azoknak az önkormányzatoknak az iskolák működtetését, amelyek kérik. Egyrészt nagyon sok nem él majd a lehetőséggel, mert minek? Másrészt meg attól lesz világszínvonalú az oktatás, hogy az önkormányzat kezében lesz? 

5. Nem mondunk le egy családról sem!

Ne is! Tessenek családokban élni. És ahogy leírta, gyereket is vállalni. Mert ugye jelenleg ez egy olyan ország, ahol igencsak sokan döntenek úgy, hogy családot és gyereket is akarnak. Sőt még lakást is tudnak venni. Vagy éppen házat építeni. 

6. Valóban működő és valóban ingyenes állami egészségügyet teremtünk!

És ezt VALÓBAN leírta… Soha annyi pénzt nem költöttek el az egészségügyre, mint az utóbbi években. Felújítások, béremelések – a helyzet még mindig rettenet, a pénz még mindig nem sok. De azt állítani, hogy fizetős az állami egészségügy, minimum hazugság. 

7. Magyarországot az okosforradalom nyertesévé tesszük!

Már azt hittem nem lesz benne Paks, de ebben a bekezdésben szerepel. Szél erőműveket szeretne. Itt is beszól a multiknak és megszeretgeti a családi vállalkozásokat. 

Maradjunk annyiban, hogy ez a program egy szél fújta lufi. De mondjuk roppant szórakoztató.

Ha nagyon ráér, akkor itt elolvashatja az egészet. 

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/43008/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?