Blogolj!

Önálló Észak-magyarországi tartományt akar egy roma párt


Az Opre Roma Párt külön tartományt hozna létre a romáknak Észak-Magyarországon.

Nehéz ügy. Mert nehéz helyzetben is vannak magyarországi romák. Valóban leszakadó társadalmi rétegről van szó, amelynek egy része a létminimum alatt él. Komoly szociológiai tanulmányok foglalkoznak azzal, hogy miként jutott ilyen mélyre a magyarországi cigányság egy része. 

De azért álljon már meg a menet!

Micsoda hülyeség ez, kérem!?

Azt mondja Kamarás Iván, az OPRE elnöke, hogy Borsod-Abaúj, Szabolcs, Heves és Nógrád megye területén (helyén?) akarnak létrehozni egy cigány autonóm tartományt. És ezt mégis, hogy a túróba képzelik? Országos népszavazást kezdeményeznek arról, hogy lényegében leválasszanak négy megyét Magyarországról? Költözzenek oda a romák az említett megyékbe és akik ott élnek azok menjenek el onnan? 

Durvábban: ők, egy roma párt vezetői szeretnék karanténba zárni a cigányságot? 

Ugyan már…

Alább látható a párt közleménye. Meg egy videó. Érdemes meghallgatni Kamarás Ivánt és figyelni azokat a mondatokat, amelyeket a baloldali liberális pártoktól, illetve – kapaszkodjanak meg – a Jobbiktól hallani. 

Természetesen antiszemitizmusról is szó esik a videóban. ("Mérhetetlen rasszizmus árad a cigányság felé és ez növekszik folyamatosan!") 

Másról nem. És most én sem kezdem el sorolni, mert aztán még a végén engem is antiszemitázna valaki, pedig távol álljon tőlem. De megkérdezném a salgótarjániakat, a miskolciakat, a nyíregyháziakat és mondjuk az egrieket. Veszélyes dolog ez. Az ilyen idióta kezdeményezések korbácsolják fel a rasszizmust. 

Tényleg néha az az érzése az embernek, hogy politikai tőke kovácsolása miatt a cigányság egyes vezetői az egész kisebbség ellenségei. 

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/42956/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Éva 2017-09-29 18:25:59
Utóljára Arany János: A nagyidai cigányok c. hőskölteményében Csóri vajda csinált Cigányországot. Nem is olyan lassan többen lesznek mint az egyéb népesség. Tapasztaltam, hogy a cigány cigányozza pejoratív értelemben a cigányt. Az történne velük ami Nagyidán. Szegény cigányok, támogassa őket a palotás cigányság, ők mindenkinél gazdagabbak. Szemérmetlenségnek nincs határa!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?