Blogolj!

Így manipulál a baloldal

Kecskés István

A manipuláció veszélyes eszköz, de a használata rövidtávon (politikai) sikerrel kecsegtet. Tudják ezt a liberálisbaloldal pártja is. 

Persze rajongójuk is van bőven, az egyik oldal például nem kevesebbet állít magáról a nevében, mint hogy gondolkodó. No nézzük, hogy gondolkodnak ők. 

Igen. Tény. Vietnamban építünk kórházat. Ezt a megrendelő magyar banktól felvett hitelből finanszírozza, vagyis kamatnyereség jelentkezik majd, ráadásul ugye magyar cégek is a kivitelezők között lesznek, ami ugye azt jelenti, hogy bevétel jön, majd abból ugye adó. A manipulatív sugallatt persze az, hogy ezt a magyar állam építi és a 60 millió eurót, amibe ez az egész kerül, nem a hazai egészségügyre, hanem a vietnamira fordítja. 

Főleg úgy, hogy nincs fűtés a János Kórházban. Nem műszaki hiba van, amit ki kell javítani, hanem nincs fűtés – érthetjük úgy, hogy nincs, nem is volt és nem is lesz… És ugye a Gondolkodó azt írja, hogy ez a két hír nem függ össze. Mi az, hogy nem függ össze?! Nagyon is összetartozik! Mert ugye így párbaállítva a csúsztatásokat igencsak jól lehet hangolni a népet. 

A baj az, hogy egy harmadik hír kimaradt az összevetésből. No, de sebaj, segítek a gondolkodóknak: 

Csaknem kétmilliárd forintból bővítik Újbuda gyermekegészségügyi járóbeteg-ellátását.
Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten elmondta, a XI. kerületi Szent Kristóf Szakrendelő gyermekegészségügyi járóbeteg-szakellátását költöztetik át a szomszédos volt iskolaépületbe annak átalakítása után.

Az államtitkár utalt arra, hogy az előző uniós ciklusban több mint 500 milliárd forintból fejlesztették a vidéki egészségügyi ellátást, azonban a központi régió ellátását kormányzati forrásból kell megújítani. Ezzel összefüggésben hozzátette: a következő tíz évben több mint 700 milliárd forint jut fejlesztésre ebben a régióban.

Szóval gondolkodjunk! 

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/42869/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?